Foto: LETA

Latviešu basketbolists Dairis Bertāns ceturtdien iemeta sešus punktus, bet viņa pārstāvētā Itālijas komanda "AX Armani Exchange Olimpia" piedzīvoja kārtējo zaudējumu ULEB Eirolīgas ietvaros.

Milānas komanda savā laukumā ar 89:93 (23:17, 20:23, 22:28, 24:25) piekāpās Spānijas čempionei "Valencia Basket", piedzīvojot trešo zaudējumu pēc kārtas.

Bertāns ceturtdienas mačā laukumā pavadīja 23 minūtes un 45 sekundes, kuru laikā grozā raidīja divus no deviņiem trīspunktu metieniem, bet abi divpunktnieki lidoja grozam secen. Tāpat latvieša rēķinā viena atlēkusī bumba, trīs rezultatīvas piespēles, divas pārtvertas bumbas un trīs piezīmes.

Spēles sākums piederēja Milānas komandas basketbolistiem, kuri astotajā minūtē izvirzījās vadībā ar deviņu punktu pārsvaru (20:11), tomēr tālāk mājiniekiem atrauties nevajadzēja. Spēle izlīdzinājās, bet lielajā pārtraukumā "AX Armani Exchange Olimpia" devās ar trīs punktu vadību (43:40).

Otrajā puslaikā iniciatīva jau pārgāja Valensijas komandas pusē, turklāt trešajā ceturksnī viesi panāca arī 11 punktu vadību (85:74). Itālijas klubs gan nemeta plinti krūmos, jo 42 sekundes pirms pamatlaika beigām Artūrs Gudaitis pietuvināja "AX Armani Exchange Olimpia" komandu vairs tikai līdz viena punkta atstatumam (89:90). Tuvāk gan mājinieki nepietuvojās, jo "Valencia Basket" ar soda metieniem pārsvaru palielināja, turklāt vienu no pārkāpumiem veica arī Bertāns.

"Valencia Basket" sastāvā 18 punktus iemeta Ēriks Grīns, kamēr Milānas komandas rindās ar 27 punktus guva Vladimirs Micovs.

Zaudējumu ceturtdien piedzīvoja arī Lietuvas klubs Kauņas "Žalgiris", kas viesos ar 81:88 (16:19, 28:22, 18:24, 19:23) atzina Spānijas granda Madrides "Real" pārākumu.

Madrides komandā 16 punktus iemeta Felipe Rejess, kurš laukumā nepavadīja pat 13 minūtes. Savukārt "Žalgiris" sastāvā rezultatīvākais ar 21 punktu bija Pauļus Jankūns.

Pie kārtējā panākuma tikusi ULEB Eirolīgas čempione Stambulas "Fenerbahce Doguš" no Turcijas, kas izbraukumā pārliecinoši ar 80:63 (22:17, 18:14, 25:10, 15:22) uzvarēja Serbijas klubu Belgradas "Crvenza zvezda mts".

Stambulas komandas rindās 25 punktus iemeta Bobijs Diksons, kamēr zaudētājiem ar 19 punktiem atzīmējās Dežans Davidovačs.

Savukārt dramatisku uzvaru izcīnījusi Grieķijas komanda Atēnu "Panathinaikos Superfoods", kas izbraukumā ar 76:75 (18:20, 17:21, 21:17, 20:17) uzveica Izraēlas klubu Telavivas "Maccabi FOX".

Uzvaru viesi nodrošināja piecas sekundes pirms spēles beigām, kad divpunktnieku iemeta Maiks Džeimss.

Atēnu vienības sastāvā 27 punktus guva uzvaras metiena autors Džeimss, kamēr "Maccabi FOX" rindās Deandrē Keins izcēlās ar 19 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām.

ULEB Eirolīgas kopvērtējumā līderpozīcijā ar 22 uzvarām 27 cīņās ir Maskavas CSKA, kam ar 20 panākumiem 28 cīņās seko Stambulas "Fenerbahce Doguš", bet 18 uzvaras ir Jāņa Strēlnieka pārstāvētajai Pirejas "Olympiakos".

Tālāk ar 17 uzvarām 28 spēlēs seko Madrides "Real" un Atēnu "Panathinaikos Superfoods", kamēr 16 panākumi 27 cīņās ir Maskavas apgabala "Himki", bet tikpat uzvaru 28 mačos ir Kauņas "Žalgiris" kontā, turklāt lietuvieši vēl nav nodrošinājuši vietu izslēgšanas turnīrā.

Pirmo astoņnieku ar 14 uzvarām 27 mačos noslēdz Jāņa Timmas un Rinalda Mālmaņa pārstāvētā Vitorijas "Baskonia", kamēr Telavivas "Maccabi FOX" vienība iekrājusi 13 panākumus.

11 uzvaras guvušas Malagas "Unicaja", Belgradas "Crvena Zvezda mts" un "Valencia Basket", desmit mačos virsroku guvusi Bambergas "Brose", bet pa deviņiem panākumiem ir Rodiona Kuruca pārstāvētajai Barselonas "Lassa" un Milānas "AX Armani Exchange Olimpia". Savukārt pēdējā vietā ar sešām uzvarām ir Stambulas "Anadolu Efes".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!