Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns otrdien guva 11 punktus un izcīnīja piecas atlēkušās bumbas Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē, taču viņa pārstāvētā Vašingtonas "Wizards" savā laukumā ar rezultātu 111:125 piekāpās Memfisas "Grizzlies".

Bertāns šajā mačā iesaistījās no rezervistu soliņa un laukumā pavadīja 28 minūtes. Viņš realizēja vienu divpunktu metienu (1/1), divus tālmetienus (2/5) un visus trīs soda metienus (3/3). Viņš izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, pieļāva vienu kļūdu un trīs reizes pārkāpa noteikumus, reizi tiekot arī pie tehniskaš piezīmes. Maču viņš noslēdza ar +/- koeficientu +3.

"Wizards" rindās pa 23 punktiem guva Bredlijs Bīls un Rasels Vestbruks, kurš izdarīja arī 15 rezultatīvas piespēles. 14 punkti Robina Lopesa kontā. Savukārt "Grizzlies" sastāvā 35 punkti un 10 rezultatīvas piespēles Dža Moranta kontā, Dilons Bruks pievienoja 20 punktus, bet Jons Valančūns izcēlās ar 11 punktiem un 16 atlēkušajām bumbām.


Infografika: "SofaScore"

Bertāns pirmās ceturtdaļas izskaņā guva savus pirmos punktus ar soda metienu pēc tehniskās piezīmes, bet ar tālmetienu deva sava komandai vadību ar rezultātu 31:30. Kopumā mača pirmās 17 minūtes ritēja ļoti līdzīgā cīņā, un rezultāts bija 48:48. Pirmo puslaiku "Grizzlies" noslēdza ar 23:8 izrāvienu, kas ļāva iegūt drošu vadību (71:56).

Ar savu otro tālmetienu Bertāns panāca rezultātu 76:96, savukārt mirkli vēlāk viņš ar 2+1 gājienu deficītu sadeldēja līdz 15 punktiem (81:96). "Wizards" centās atgriezties cīņā par uzvaru, un Bertāns mača izskaņā par diskutēšanu ar pretinieku spēlētāju Džastinu Vinslovu tika pie tehniskās piezīmes. "Grizzlies" vadību tā arī neizlaida un svinēja uzvaru.

NBA Austrumu konferences kopvērtējumā "Wizards" ar 13 uzvarām un 20 zaudējumiem ierindojas 13. pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!