Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns ar Covid-19 nesaistītas saslimšanas dēļ izlaidīs otro Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēli pēc kārtas.

Bertāna pārstāvētā Vašingtonas "Wizards" sestdien (svētdien plkst.2 pēc Latvijas laika) savā laukumā uzņems Čikāgas "Bulls".

Bertāns nepiedalījās arī ceturtdienas mačā, kurā Vašingtonas basketbolisti mājās ar rezultātu 110:93 pārspēja Klīvlendas "Cavaliers".

Savukārt vēl septiņi "Wizards" basketbolisti šobrīd ir pakļauti Covid-19 protokola prasībām un nevarēs sestdien doties laukumā. Maču izlaidīs Spensers Dinvidijs, Rui Hačimura, Montrezls Herels, Ārons Holidejs, Rauls Netu, Bredlijs Vanameikers un Tomass Braients.

Bertāns šosezon 24 spēlēs vidēji 16 minūtēs guvis 6,5 punktus un izcīnījis 1,8 atlēkušās bumbas. Pagaidām viņa tālmetienu precizitāte (32,7%) iepaliek no iepriekšējās sezonās iespētā, bet pēdējos deviņus mačos viņš "trejačus" metis ar 42,2% precizitāti.

"Wizards" ar 18 uzvarām 35 spēlēs ieņem astoto vietu Austrumu konferencē, kur "Bulls" ar 23-10 ir pirmā, tādu pašu bilanci iekrājot Bruklinas "Nets" basketbolistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!