Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē pirmdien trešo zaudējumu pēc kārtas piedzīvoja latvieša Dāvja Bertāna pārstāvētā Dalasas "Mavericks", kas savā laukumā ar 88:104 piekāpās Memfisas "Grizzlies".

Bertāns šajā mačā nospēlēja 17 minūtes, kuru laikā guva divus punktus. Viņš realizēja vienīgo divpunktu metienu, bet garām raidīja visus piecus tālmetienus. Latvieša kontā arī trīs atlēkušās bumbas, divas piezīmes un +/- rādītājs -13.

Džeidens Hārdijs bija rezultatīvākais spēlētājs "Mavericks" sastāvā, gūstot 28 punktus, bet 23 punktus guva Džošs Grīns. Uzvarētāju komandas rindās 23 punktus sameta Desmons Beins, bet pa 19 punktiem guva Dilons Brukss un Deivids Rodijs.

Abām komandām nevarēja palīdzēt lielākās zvaigznes. "Mavericks" līderi Luka Dončičs un Kairijs Ērvings nespēlēja traumu dēļ, bet Dža Morants vēl atgriezies sastāvā pēc skandāla ar ieroča demonstrēšanu striptīzklubā.

Pirmajā puslaikā abas komandas spēkojās punkts punktā, un abas komandas pēc nospēlētām 24 minūtēm šķīra tikai viens punkts. Vadībā ar rezultātu 50:49 bija "Mavericks". Otro puslaiku "Grizzlies" iesāka ar 12:0 izrāvienu, un turpinājumā Dalasas komanda vairs nespēja atgriezties cīņā par uzvaru mačā.

NBA Rietumu konferences kopvērtējumā "Mavericks" ar 34 uzvarām un 35 zaudējumiem ierindojas astotajā pozīcijā, savukārt "Grizzlies" ierindojas otrajā vietā ar 41 uzvaru un 23 zaudējumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!