Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns šajā sezonā nepiedalīsies Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Zvaigžņu spēles tālmetienu konkursā.

NBA publiskojusi NBA tālmetienu konkursa dalībniekus, bet Bertāns starp tiem nav atrodams. Šogad Zvaigžņu spēles tālmetienu konkursā piedalīsies Stefans Karijs (Goldensteitas "Warriors"), Džeisons Teitums (Bostonas "Celtics"), Džeilens Brauns (Bostonas "Celtics"), Donovans Mičels (Jūtas "Jazz"), Devins Bukers (Fīniksas "Suns") un Zaks Lavīns (Čikāgas "Bulls").

Bertāns pagājušajā sezonā iekļuva NBA tālmetienu konkursa finālā, taču tajā piekāpās Bukeram. Šo sezonu Latvijas basketbolists iesācis diezgan lēnīgi un viņa individuālais sniegums nav bijis no spožākajiem. Latvietis lēnām sāk iespēlēties un aizvadītajās trīs spēlēs pēc kārtas viņš guvis vismaz 11 punktus, bet tālmetienus šosezon aizvadītajās 28 spēlēs vidēji izpildījis ar 38,4 % precizitāti. Bertāns savā NBA karjerā no tālmetienu līnijas uzbrūk ar 40,7% precizitāti.

NBA Zvaigžņu spēles meistarības konkursā piedalīsies Roberts Kovingtons (Portlendas "Trail Blazers"), Luka Dončičs (Dalasas "Mavericks), Kriss Pols (Fīniksas "Suns"), Džūliuss Rendls (Ņujorkas "Knicks"), Domants Sabonis (Indiānas "Pacers") un Nikola Vucevičs (Orlando "Magic").

Savukārt bumbas grozā no augšas jeb "danku" konkursā šogad piedalīsies Obi Topins, Kešus Stenlijs un Anfernijs Simonss.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!