Foto: Reuters/ Scanpix/ LETA

Dalasas "Mavericks" komanda, kurai savainojuma dēļ pagaidām nevar palīdzēt latviešu basketbolists Dāvis Bertāns, trešdien piedzīvoja zaudējumu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezonas pirmajā mačā.

Dalasieši izbraukumā ar rezultātu 105:107 (32:24, 30:21, 19:31, 24:31) atzina Fīniksas "Suns" pārākumu.

Labās kājas ceļgala savainojums Bertānam liedza piedalīties pirmssezonas pārbaudes spēlēs un šīs traumas dēļ viņš pagaidām nevar palīdzēt "Mavericks" komandai arī sezonas sākumā.

Viesi otrajā puslaikā bija iekrājuši 22 punktu pārsvaru, taču to izlaida no rokām. Lielu artavu "Suns" uzvarā deva savainoto Kemu Džonsonu aizstājušais Demions Lī, kurš visus savus 11 punktus guva ceturtajā ceturtdaļā, turklāt tieši viņš desmit sekundes pirms pamatlaika beigām realizēja uzvaru nesošo metienu.

"Mavericks" no zaudējuma neglāba Lukas Dončiča 35 punkti, deviņas atlēkušās bumbas un sešas rezultatīvas piespēles. 25 punktus un astoņas bumbas zem groziem pievienoja komandas jaunieguvums Kristians Vuds.

Uzvarētājiem ar 28 punktiem un deviņām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Devins Bukers, 18 punkti un desmit atlēkušās bumbas bija Deandrē Eitonam, bet 13+11 šajos rādītājos sakrāja Mikals Bridžess.

Turpinājumā dalasieši atgriezīsies mājās, kur sestdien aizvadīs maču ar Memfisas "Grizzlies".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!