Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārajā čempionātā trešdien, 12. janvārī, Dāvis Bertāns palika bez gūtajiem punktiem, bet viņa pārstāvētā Vašingtonas "Wizards" ar 112:106 (33:16, 19:27, 32:29, 28:34) pieveica līgas pastarīti Orlando "Magic".

"Magic" tas bija jau desmitais zaudējums pēc kārtas, bet "Wizards" izcīnīja trešo uzvaru pēc kārtas. NBA Austrumu konferencē "Wizards" tagad ar 22 uzvarām un 20 zaudējumiem ieņem devīto vietu.

Bertānam šī nebija no veiksmīgākajām spēlēm sezonā. Viņš nospēlēja 12:35 minūtes, kuru laikā garām aizmeta visus trīs savus tālmetienus, bet divpunktu vai soda metienus neizpildīja. Bertāna kontā vēl viena atlēkusī bumba un viens bloķēts metiens, bet spēli viņš noslēdza ar +/- koeficientu 0.

"Wizards" jau no spēles pirmās minūtes izvirzījās vadībā un mača turpinājumā ne uz brīdi neatdeva vadības grožus pretiniekiem. Otrajā ceturtdaļā "Wizards" pārsvars sasniedza 20 punktus, tomēr pēdējā ceturtdaļā ASV galvaspilsētas "burvjiem" nācās "pasvīst", lai nosargātu uzvaru.

Seši "Wizards" basketbolisti spēlē sasniedza 10 gūto punktu robežu. Kails Kuzma palika soli no "triple double" (19 punkti desmit atlēkušās bumbas un deviņas rezultatīvas piespēles), 17 punktus guva Spensers Dinvidijs, 16 punktus – Montrecls Harels, bet 15 punktus – Rauls Neto. "Magic" rindās arī seši basketbolisti sasniedza divciparu skaitli gūto punktu ailītē, bet tuvu "triple double" bija Kols Entonijs (19 punkti, 11 atlēkušās bumbas un deviņas rezultatīvas piespēles).

Citā mačā pārtrūka Kristapa Porziņģa pārstāvētās vienības Dalasas "Mavericks" sešu uzvaru sērija – teksasieši izbraukumā ar 85:108 (21:30, 24:26, 21:28, 19:24) piekāpās liepājnieka bijušajai vienībai Ņujorkas "Knicks".

Porziņģis joprojām atrodas tā sauktajā Covid-19 protokolā un pagaidām nav zināms, kad viņš varētu atgriezties ierindā, tādējādi Latvijas basketbola zvaigznei gāja secen iespēja sarūgtināt savu bijušo vienību "Knicks".

"Mavericks" rindās Luka Dončičs guva 21 punktu un izcīnīja 11 atlēkušās bumbas, 14 punktus guva Džalens Bransons, bet 13 punktus – Tims Hārdevejs juniors. "Knicks" sastāvā ar 32 punktiem izcēlās Ārdžejs Barets19 punkti un desmit atlēkušās bumbas Mičelam Robinsonam, bet Džuliuss Randls guva 17 punktus, izcīnīja 12 atlēkušās bumbas un izdarīja astoņas rezultatīvas piespēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!