Foto: AP/Scanpix/LETA

Latviešu basketbolists Dāvis Bertāns trešdien nospēlēja četras minūtes Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta mačā, kurā viņa pārstāvētā Sanantonio "Spurs" komanda viesos ar 93:91 (25:22, 29:24, 20:26, 19:19) apspēlēja Portlendas "Trail Blazers".

Bertāns nospēlētajā laikā izcēlās ar vienu atlēkušo bumbu, vienu kļūdu un vienu bloķētu metienu. Bertāns nospēlēja pēdējās četras ar pusi minūtes pirmajā puslaikā, bet otrajā spēles daļā laukumā vairs neizgāja.

Uzvarētāju sastāvā rezultatīvākais ar 22 punktiem bija Lemarkuss Oldridžs, bet Pau Gazols izcēlās ar 20 punktiem un 17 atlēkušajām bumbām.

Šajā mačā "Spurs" komandai nepalīdzēja pieredzējušais franču saspēles vadītājs Tonijs Pārkers, kā arī Kavai Lenards, kuri abi ir nesen atveseļojušies no traumām.

Tikmēr "Trail Blazers" zaudēja piektajā mājas spēlē pēc kārtas rezultatīvākajam ar 17 punktiem esot Demjenam Lilardam.

Pirmajā puslaikā Oldridžs un Gazols realizēja 15 no 20 metieniem no spēles, kas "Spurs" ļāva atrasties priekšā ar 54:46, tomēr visu maču turpinājās sīva cīņa. Trešajā ceturtdaļā 11 punktus sameta mājinieku spēlētājs Jusufs Nurkičs un "Trail Blazers" uz laiku atguva vadību. Tomēr "Spurs" nepadevās un ceturtajā ceturtdaļā nospēlēja pietiekami droši, lai svinētu uzvaru.

"Spurs" ar 22 uzvarām 32 mačos Rietumu konferences kopvērtējumā ieņem trešo vietu, kamēr "Trail Blazers" ar 16 panākumiem 31 cīņā ir šīs konferences piektajā pozīcijā.

Nākamo maču "Spurs" aizvadīs jau ceturtdien, kad viesosies pie Jūtas "Jazz".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!