Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē pirmdien Dāvis Bertāns ar desmit gūtiem punktiem palīdzēja Vašingtonas "Wizzards" ar rezultātu 125:121 pārspēt līgas līdervienību Jūtas "Jazz". Savukārt Kristaps Porziņģis nepiedalījās Dalasas "Mavericks" zaudējumā pret Filadelfijas "76ers".

Bertāns aizvadītajā mačā izcēlās ar trīs realizētiem tālmetieniem (3/7) un precīzu vienīgo soda metienu (1/1), bet laukumā viņš pavadīja 26 minūtes. Latvietis arī izcīnīja četras atlēkušās bumbas, izdarīja vienu piespēli, pārtvēra vienu bumbu un reizi bloķēja pretinieku metienu, bet mača noslēgumā viņa +/- rādītājs bija +5. Bertānam arī viena personīgā piezīme.

"Wizards" rindās 34 punktus guva Bredlijs Bīls, bet ar 25 punktiem, 14 rezultatīvām piespēlēm un 14 atlēkušajām bumbām izcēlās Rasels Vestbruks. "Jazz" rindās 42 punktus sameta Donovans Mičels, bet 33 punkti Bojana Bogdanoviča kontā.

Pēc līdzīgas cīņas trīs ceturtdaļu garumā "Wizards" ceturtās ceturtdaļas sākumā panāca rezultātu 100:88, bet mirkli vēlāk pārsvars jau sasniedza 19 punktus (109:90). Tomēr mača galotne tomēr izvērtās dramatiska, un "Jazz" atspēlējās, pietuvojoties līdz pat divu punktu deficītam (117:119). Tomēr "Wizards" spēja mājiniekus nepalaist priekšā un guva uzvaru.

Tas "Jazz" komandai bija tikai 14. zaudējums šajā sezonā, bet 40 uzvaras tai ļauj saglabāt pirmo vietu NBA kopvērtējumā. Savukārt "Wizards" tika pie 20. uzvaras 53 spēlēs, ieņemot 12. vietu Austrumu konferencē.

Tikmēr otro zaudējumu pēc kārta piedzīvoja Dalasas "Mavericks", kas bez Kristapa Porziņģa ar rezultātu 95:113 piekāpās Austrumu konferences vadošajai komandai Filadelfijas "76ers".

Porziņģa dalība šajā mačā pirms tās bija apšaubāma, jo šajā sezonā latvietis parasti neaizvada divas spēles divās dienās. Svētdien Porziņģis pret Sanantonio "Spurs" izcēlās 31 punktu un 14 atlēkušajām bumbām, bet pirmdien tika pietaupīts.

"Mavericks" rindās ar 32 punktiem izcēlās Luka Dončičs, bet 15 punktus guva Džeilens Bransons. "76ers" rindās ar 36 punktiem izcēlās Džoels Embīds, savukārt Furkans Korkmazs savai komandai palīdzēja ar 20 punktiem.

Savu debiju Dalasas komandā aizvadīja Džonotans Klejs Rediks, kurš NBA pazīstams ar vārdu Džeidžeijs Rediks. Viņš pirmajā mačā pēc atgriešanās no traumas guva četrus punktus.

Līdzīga cīņa laukumā ritēja pirmajā ceturtdaļā, bet otrās ceturtdaļas pusē "76ers" ieguva drošu pārsvaru, kuru pārliecinoši saglabāja visas spēles garumā.

"Mavericks" ar 29 uzvarām un 24 zaudējumiem Rietumu konferencē ierindojas 7. vietā, bet "76ers" ar 37 uzvarām un 17 zaudējumiem ieņem līderpozīciju Austrumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!