Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Vašingtonas "Wizards" ar latvieti Dāvi Bertānu sastāvā svētdien izcīnīja savu astoto uzvaru pēc kārtas, un tā ir kluba garākā uzvaru sērija pēdējo 20 gadu laikā.

Svētdien "Wizards" NBA regulārā čempionāta spēlē ar rezultātu 119:110 savā laukumā pārspēja Klīvlendas "Cavaliers", turpinot krāt uzvaras.

Bertāns šajā mačā spēlē iesaistījās no rezervistu soliņa un laukumā pavadīja 34 minūtes, kuru laikā guva deviņus punktus. Viņš realizēja trīs no desmit tālmetieniem (3/10), bet garām raidīja abus divpunktu metienus. Viņš izcīnīja četras atlēkušās bumbas un izdarīja vienu rezultatīvu piespēli, spēli noslēdzot ar +/- rādītāju +25.

33 punktus "Wizards" labā guva Bredlijs Bīls, bet pa 14 punktiem iekrāja Rasels Vestbruks, kuram arī 11 rezultatīvas piespēles, Rauls Nato un Robins Lopess. "Cavaliers" rindās rezultatīvākais ar 28 punktiem bija Dariuss Garlands, bet 27 punktus un 12 atlēkušās bumbas pievienoja Džerets Elens.

Visas spēles garumā nevienai no komandām neizdevās iegūt drošu pārsvaru, un cīņa ritēja diezgan līdzīgi. Ceturtās ceturtdaļas ievadā "Cavaliers" ieguva astoņu punktu pārsvaru (95:87), tomēr piecas minūtes pirms pamatlaika beigām "Wizards" rezultātu izlīdzināja, panākot rezultātu 105:105. Nākamajā uzbrukumā savu trešo tālmetienu spēlē realizēja Bertāns, bet maču Vašingtonas vienība noslēdza ar 14:5 izrāvienu, gūstot kārtējo uzvaru.

Šī ir kluba garākā uzvaru sērija kopš 2001. gada, kad "Wizards" sastāvā vēl spēlēja Maikls Džordans.

Citā mačā Milvoki "Bucks" bez Rodiona Kuruca pieteikumā ar 104:111 izbraukumā piekāpās Atlantas "Hawks" vienībai.

Kurucs spēlei nebija pieteikts labās rokas bicepsa traumas dēļ.

"Bucks" komandā ar 31 gūtu punktu un 14 izcīnītām atlēkušajām bumbām izcēlās Jannis Adetokunbo, 23 punktus guva Kriss Midltons, bet 19 punkti un 11 bumbas zem groziem bija Džrū Holidejam.

Uzvarētāju komandas rindās ar 32 punktiem rezultatīvākais bija Bogdans Bogdanovičs, bet Lū Viljamss guva 15 punktus.

NBA Austrumu konferences kopvērtējumā "Bucks" ar 37 uzvarām un 23 zaudējumiem ierindojas trešajā vietā, bet "Wizards" ar 27 uzvarām un 33 zaudējumiem ierindojas desmitajā pozīcijā, kas dod vietu "play in" zonā, saglabājot cerības kvalificēties izslēgšanas spēlēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!