Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns piektdien palika bez gūtiem punktiem, bet viņa pārstāvētā Sanantonio "Spurs" komanda Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionātā turpināja neveiksmju sēriju, piedzīvojot jau ceturto zaudējumu pēc kārtas.

"Spurs" komanda, aizvadot pirmo spēli pēc NBA Visu zvaigžņu spēles pārtraukuma, viesos ar rezultātu 119:122 (30:32, 31:31, 28:33, 30:26) zaudēja Denveras "Nuggets" komandai, ciešot ceturto zaudējumu pēc kārtas un sesto pēdējos septiņos mačos.

Abas komandas savā starpā tikās arī pirms pārtraukuma čempionātā, kad "Nuggets" savā laukumā arī bija labāki ar rezultātu 117:109.

"Spurs" aizvada tā dēvēto rodeo izbraukumu, kurā piecos mačos piedzīvoti četri zaudējumi.

Bertāns atšķirībā no vairākām iepriekšējām spēlēm, šoreiz laukumā devās uz maiņu, viņa vietu sākumsastāvā ieņemot spānim Pau Gazolam.

Latvietis spēlēja 14 minūtes, aizmeta garām vienu divpunktu un vienu trīspunktu metienu, izdarīja vienu rezultatīvu piespēli un nopelnīja divas piezīmes. Bertānam esot laukumā "Spurs" guva par astoņiem punktiem vairāk nekā ielaida, kas bija dalīts labākais rādītājs komandā.

"Spurs" rindās lielisks bija Lemarkuss Oldridžs, kurš guva 38 punktus, kamēr Petijs Milss sameta 21 punktu, bet Gazols izcēlās ar 12 punktiem un 12 atlēkušajām bumbām zem groziem.

Tikmēr "Nuggets" rindās Nikola Jokičs otro spēli pēc kārtas izcēlās ar "triple-double", sametot 28 punktus, izcīnot 11 atlēkušās bumbas un izdarot 11 rezultatīvas piespēles, kamēr Gerijs Heriss pievienoja 23, bet Vilsons Čendlers 18 punktus.

Jau vēstīts, ka serbu centrs Jokičs iepriekšējā Denveras kluba spēlē 15.februārī guva visu laiku ātrāko "triple-double" NBA vēsturē, jo divciparu skaitļus trīs statistikas rādītājos nopelnīja 14 minūtēs un 33 sekundēs.

Spēle bija ļoti līdzīga, nevienai no komandām nespējot iegūt lielāku pārsvaru par desmit punktiem.

Bertāns laukumā devās pirmās ceturtdaļas vidū, drīz vien netrāpot divpunktu metienu, taču vēlāk asistējot Oldridžam, kurš "Spurs" izvirzīja vadībā ar 21:20. Divas minūtes pirms ceturtdaļas noslēguma latvietis aizmeta garām arī trejaci, drīz vien atgriežoties uz rezervistu soliņa.

Laukumā viņš atgriezās otrās ceturtdaļas piektajā minūtē, tobrīd Sanantonio komandai zaudējot ar 39:44, taču latvietim esot laukumā izdevās panākt izlīdzinājumu 51:51, lai gan pēc puslaika viesi tomēr bija iedzinējos ar 61:63.

Trešajā ceturtdaļā Bertāns nespēlēja, bet "Spurs" nokļuva iedzinējos ar 89:96, savukārt noslēdzošā spēles nogriežņa pirmajā pusē viņš nopelnīja divas piezīmes, vienu no tām bloķējot pretinieka metienu, tiesnešiem pieņemot strīdīgu lēmumu.

Četras minūtes pirms pamatlaika beigām rezultāts bija neizšķirts 114:114, tomēr tad "Nuggets" veica izrāvienu 6:1, beigās nosargājot uzvaru.

"Spurs" ar 35 uzvarām 60 spēlēs joprojām ieņem trešo vietu Rietumu konferencē, taču uz pēdām min Minesotas "Timberwolves" un Oklahomasitijas "Thunder" komandas, kamēr "Nuggets" ar 33 panākumiem 59 cīņās ir sestajā pozīcijā.

"Spurs" rodeo izbraukumā aizvadīs vēl vienu spēli, bet savā laukumā atgriezīsies februāra pēdējā dienā. Izbraukumu "Spurs" noslēgs svētdien ar cīņu pret NBA vicečempioni Klīvlendas "Cavaliers".

Bertāns palicis šosezon vienīgais latviešu basketbolists NBA. Kā vēstīts, Ņujorkas "Knicks" latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis 7.februārī sarāva ceļgala krusteniskās saites, kas viņu no basketbola atturēs uz daudziem mēnešiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!