Foto: AP/Scanpix/LETA

Latviešu basketbolists Dāvis Bertāns sestdien palika bez gūtiem punktiem, kamēr viņa pārstāvētā Sanantonio "Spurs" komanda Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta mačā ar 108:99 (33:33, 29:16, 22:27, 24:23) izbraukumā uzvarēja Sakramento "Kings" basketbolistus.

Bertāns sestdienas mačā laukumā pavadīja desmit minūtes, kuru laikā no spēles aizmeta garām visus trīs metienus - divus trejačus un vienu divpunktnieku. Latvietis šajā mačā atzīmējās ar divām atlēkušajām bumbām un vienu piezīmi.

"Spurs" vienība vēl joprojām piesardzīgi izmanto savu līderi Kavai Lenardu, kuram arī sestdien tika dota atpūta.

Rezultatīvākais "Spurs" sastāvā ar 29 punktiem bija Lemarkuss Olridžs, kuram arī desmit atlēkušās bumbas, bet 15 punktus pievienoja 40 gadus vecais Manu Džinobili.

Tikmēr "Kings" vienībā 24 punktus iemeta Badijs Hīlds, bet 22 punkti un 11 atlēkušās bumbas Villijam Kollejam-Stainam.

Vēl spēles sākumā abas komandas aizvadīja līdzvērtīgu cīņu, vadībā esot te vienai, te otrai komandai, tomēr pirmā puslaika otrajā pusē "Spurs" pārņēma iniciatīvu un pakāpeniski audzēja pārsvaru, kas viesiem lielajā pārtraukumā ļāva doties jau ar 13 punktu vadību (62:49).

Bertāns pirmo reizi laukumā devās otrajā ceturtdaļā, taču vairākās laukumā pavadītajās minūtēs neko ievērības cienīgu nepaveica.

Savukārt otrajā puslaikā "Spurs" meistarīgi nosargāja vadību, bet Bertāns uz trim minūtēm laukumā parādījās ceturtajā ceturksnī.

"Spurs" ar 23 uzvarām 34 spēlēs Rietumu konferences kopvērtējumā ir trešajā vietā, kamēr "Kings" ar 11 panākumiem 32 cīņās ir 12.pozīcijā.

Nākamo spēli "Spurs" aizvadīs otrdien jeb otrajos Ziemassvētkos, kad uzņems Bruklinas "Nets".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!