Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas izlases basketbolists Dāvis Bertāns saglabājis vietu Vašingtonas "Wizards" komandā pēc Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) pēdējās maiņu darījumu dienas.

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) ceturtdien pulksten 22.00 pēc Latvijas laika iestājās maiņas darījumu liegums, pirms kura netika aizmainīts "Wizards" komandas pārstāvis Dāvis Bertāns.

Interese par Bertānu no citu NBA komandu puses bijusi jau vairākus mēnešus. Jau ziņots, ka Vašingtonas "Wizards" kluba vadības prasības iepriekš bija pārāk augstas, lai ieinteresētās komandas būtu gatavs veikt darījumu, kurā tās iegūtu rūjienieti. Starp ieinteresētajām vienībām minētas Atlanta "Hawks", Bostonas "Celtics", Denveras "Nuggets", Filadelfijas "76ers" un Losandželosas "Lakers".

Ceturtdien kļuva zināms, ka "Wizards" darījumā sagaida pat divas drafta pirmās kārtas izvēles, ziņoja medija "Ringer" žurnālists Kevins O'Konors. "Wizards" kluba vadība saglabā vēlmi ar Bertānu vasarā vienoties par jaunu līgumu, bet "Celtics" joprojām bijusi viena no komandām, kura interesējas par vidzemnieku, uzsvēra žurnālists.

Vairāki klubi turpinājuši diskutēt par iespējamu maiņu, taču "Wizards" saglabāja nostāju, ka vēlas pretim iegūt divas drafta izvēles, vēl 30 minūtes pirms maiņu lieguma uzsvēra medija "Yahoo" žurnālists Kīts Smits.

"Wizards" vienības basketbolists 40 spēlēs vidēji atzīmējies ar 15,0 punktiem un 4,6 atlēkušajām bumbām, kas ir viņa labākie rādītāji NBA karjerā.

Latvijas basketbolista pārstāvētā vienība piektdien savā laukumā uzņems Kristapu Porziņģi un Dalasas "Mavericks" klubu. Pagaidām Porziņģis nav iekļauts savainoto spēlētāju sarakstā, lai gan liepājnieks trešdien aizvadītajā mačā salauza degunu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!