Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas izlases basketbolists Dāvis Bertāns veselības problēmu dēļ nespēja noslēgt pirmdien aizvadīto Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēli, kurā viņa pārstāvētā Vašingtonas "Wizards" komanda piedzīvoja trešo zaudējumu pēc kārtas.

"Wizards" vienība ar rezultātu 110:116 (18:28, 29:30, 31:30, 32:28) izbraukumā zaudēja Indiānas "Pacers" basketbolistiem.

Dāvis Bertāns laukumā pavadīja vien 3:22 minūtes, kuru laikā netrāpīja vienu tālmetienu. 21 sekundi pirms pirmās ceturtdaļas beigām Bertāns tika nomainīts, bet spēlē vairs neiesaistījās. Rūjienietis saslimis ar gastroenterītu, vēlāk vēstīja medija NBC žurnālists Čeiss Hjūzs.

Vašingtonas komanda, kas aizvadīja otro spēli divās dienās, tā arī neatguvās pēc vāja spēles ievada. "Wizarsd" pēc pirmajām 12 minūtēm bija iedzinēju lomā ar desmit punktu lielu deficītu. Pretinieku pārsvars tā arī netika sadeldēts līdz spēles pašai izskaņai, kad Ārons Holidejs 22 sekundes pirms pamatlaika beigām palīdzēja komandai pietuvoties līdz sešu punktu atstatumam.

Mājiniekiem uzvaru nodrošināja Domants Sabonis, kurš atzīmējās ar 30 punktiem, desmit atlēkušajām bumbām un sešām rezultatīvām piespēlēm. Viņam ar 19 punktiem piebalsoja Kariss Leverts.

Viesu labā 34 punktus guva Bredlijs Bīls, kurš gan ceturtās ceturtdaļas ievadā savainoja plecu, taču spēli turpināja.

Vašingtonas klubam tas bija trešais zaudējums pēc kārtas, kā arī ceturtais zaudējums pēdējās piecās spēlēs. "Wizards" ar 14 uzvarām 25 spēlēs ieņem piekto vietu Austrumu konferencē, bet "Pacers" ar desmit uzvarām 26 spēlēs ir 13. vietā.

Nākamo spēli Bertāna pārstāvētā vienība aizvadīs trešdien, kad viesosies pie pastarītes Detroitas "Pistons" vienības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!