Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas izlases basketbolista Dāvja Bertāna pārstāvētā Sanantonio "Spurs" komanda otrdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē savā laukumā ar rezultātu 120:107 (32:26, 20:29, 40:21, 28:31) uzvarēja Losandželosas "Clippers".

"Spurs" svinēja trešo panākumu pēc kārtas, kas seko četru zaudējumu sērijai. Savukārt "Clippers" cieta piekto zaudējumu pēdējās sešās spēlēs, bet pirms tam Losandželosas komandai bija četru uzvaru sērija.

Bertāns šajā mačā laukumā devās spēles pēdējās divās minūtēs, kad "Spurs" jau bija nodrošinājusi uzvaru. Viņš šajā laikā realizēja vienu no diviem tālmetieniem, kamēr "Spurs" ielaida par trim punktiem vairāk nekā iemeta.

Bertāns šosezon bijis laukumā septiņās no 11 "Spurs" spēlēm, savā rezultatīvākajā mačā iemezdams sešus punktus.

"Spurs" rindās rezultatīvākais ar 25 punktiem un sešām atlēkušajām bumbām bija Lemarkuss Oldridžs, 24 punkti Denijam Grīnam, ar 22+7 atzīmējās Rūdijs Gejs, bet 19 punkti, astoņas bumbas zem groziem un sešas rezultatīvas piespēles Po Gasolam.

Tikmēr "Clippers" rindās 24 punktus guva Ostins Riverss, 17 punkti Lū Viljamsam, bet 15+9 un sešas rezultatīvas piespēles Bleikam Grifinam.

"Spurs" pirmo puslaiku zaudēja ar 52:55, bet trešajā ceturtdaļā iekrāja jau 17 punktu pārsvaru. Mača noslēdzošajā ceturtdaļā mājinieku handikaps sasniedza 20 punktus un, kad līdz pamatlaika beigām bija palikušas divas minūtes, laukumā devās arī Bertāns. Latvietis uzreiz iemēģināja roku aiz tālmetienu līnijas, taču viņa pirmais "trejacis" bija par īsu. Tiesa, nākamajā uzbrukumā viņš savu iespēju izmantoja un ar precīzu tālmetienu panāca 120:103.

Bertānam pagaidām šosezon ir maza loma "Spurs" rotācijā. Sestdien viņš palīdzēja fārmklubam Ostinas "Spurs", kas spēlē Attīstības līgā, pamanoties iemest 27 punktus.

"Spurs" ar septiņām uzvarām 11 spēlēs ieņem ceturto vietu Rietumu konferencē, kur "Clippers" ar pieciem panākumiem desmit cīņās ir astotā.

Nākamajā mačā "Spurs" piektdien savā laukumā uzņems Milvoki "Bucks", kas ar četrām uzvarām desmit spēlēs ieņem 13.pozīciju Austrumu konferencē.

Jau ziņots, ka NBA Austrumu konferences iepriekšējās nedēļas labākais spēlētājs Kristaps Porziņģis otrdien regulārā čempionāta mačā bija pēdējo minūšu galvenais varonis un ar 28 punktiem kaldināja Ņujorkas "Knicks" uzvaru.

"Knicks" savu skatītāju priekšā ar rezultātu 118:113 (32:41, 26:28, 25:25, 35:19) pārspēja Šarlotes "Hornets" komandu, izcīnīdama sesto uzvaru pēdējās septiņās spēlēs.

Ar sešām uzvarām desmit spēlēs "Knicks" komanda pakāpusies jau uz piekto vietu Austrumu konferencē, kamēr "Hornets" ar pieciem panākumiem 11 cīņās atrodama desmitajā pozīcijā.

Nākamajā cīņā "Knicks" jau trešdien viesosies pie Orlando "Magic", kas arī desmit cīņās tikusi pie sešām uzvarām un ar šādu bilanci ir trešā Austrumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!