Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlēs otrdien latvietis Dāvis Bertāns realizēja visus izmestos tālmetienus un guva 15 punktus Vašingtonas "Wizards" zaudējumā, bet Kristapam Porziņģim un Dalasas "Mavericks" vienībai bija neveiksmīga spēle.

Bertāna un cita latvieša Anžeja Pasečņika pārstāvētā "Wizards" viesos ar rezultātu 131:151 (28:42, 35:46, 41:29, 27:34) piekāpās Milvoki "Bucks" komandai.

Bertāns laukumā pavadīja 29:45 minūtes, kuru laikā realizēja visus četrus tālmetienus (4/4), vienu divpunktu metieniem (1/3) un vienu soda metienu (1/2). Viņš arī izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, pārtvēra bumbu, divreiz bloķēja metienus un pieļāva vienu kļūdu. Viņa +/-koeficients bija -17.

Savukārt Pasečņiks nospēlēja 9:29 minūtes , kuru laikā realizēja vienu divpunktu metienu (1/3) un pieļāva vienu kļūdu. Viņa +/- koeficients bija -5.

"Wizards" komandā rezultatīvākais ar 47 punktiem bija Bredlijs Bīls, bet 18 punktus guva un desmit atlēkušās bumbas izcīnīja Tomass Braients.

"Bucks" komandā pleca savainojuma dēļ nespēlēja Jannis Adetokunbo, bet līdera lomu uzņēmās Kriss Midltons, kurs laboja savas karjeras rezultativitātes rekordu un guva 51 punktu, kā arī izcīnīja desmit atlēkušās bumbas. 34 punkti un desmit piespēles iekrāja Ēriks Bledso.

Savukārt Dalasas "Mavericks" savā laukumā ar rezultātu 104:133 (19:32, 36:28, 22:48, 27:25) piekāpās Fīniksas "Suns" vienībai.

Lai arī iepriekš izskanēja runas, ka Porziņģis un Luka Dončičs varētu nepiedalīties mačā pret "Suns", tomēr abi devās laukumā. Porziņģis nospēlēja 20 minūtes, kuru laikā guva deviņus punktus, trāpot vienu divpunktu metienu (1/4), vienu tālmetienu (1/4) un visus četrus soda metienus (4/4). Latvietis izcīnīja arī trīs atlēkušās bumbas, izdarīja vienu piespēli, pieļāva divas kļūdas un nopelnīja četras piezīmes, spēli noslēdzot ar +/- koeficientu -20.

"Mavericks" vienības labā Dončičs guva 21 punktus un izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, bet pa 15 punktiem guva Džeilens Bransons un Huans Hosē Bareja. "Suns" rindās Devis Bukers guva 32 punktus un izdarīja deviņas piespēles, bet Deandrē Eitons sameta 31 punktu un izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!