Latviešu basketbolists Dāvis Bertāns piektdien guva sešus punktus un Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) sasniedza 1000 punktu robežu, taču neglāba Sanantonio "Spurs" komandu no zaudējuma.

"Spurs" viesos ar rezultātu 99:102 (23:31, 24:30, 28:17, 24:24) piekāpās vienai no vadošajām Rietumu konferences vienībām Denveras "Nuggets".

Bertāns šajā mačā laukumā pavadīja 18 minūtes un 31 sekundi, kuru laikā realizēja divus no pieciem tālmetieniem.

Tāpat viņš izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, veica vienu rezultatīvu piespēli, pārtvēra vienu bumbu, bloķēja vienu metienu un iekrāja trīs piezīmes. "Spurs" ar Bertānu laukumā ielaida par 12 punktiem vairāk nekā iemeta, kas bija sliktākais rādītājs komandā.

Bertāns NBA guvis 1005 punktus. Viņš vēl nesen bija precīzākais tālmetienu izpildītājs līgā, bet tagad ar 49,6% atkāpies uz otro vietu aiz Seta Karija.

"Spurs" komandā rezultatīvākais ar 24 punktiem bija Lamarkuss Oldridžs. Tikmēr "Nuggets" rindās 31 punktu guva Džamals Marejs, bet pa 21 punktam sameta serbs Nikola Jokičs un Maliks Bīzlijs.

"Spurs" vadībā bija tikai īsu brīdi spēles ievadā, bet ātri nonāca iedzinējos un otrajā puslaikā vairākas reizes pietuvojās līdz mīnus vienam punktam, taču cīņas gaitu lauzt nespēja un cieta zaudējumu.

Abas komandas savā starpā tikās arī trešdien, Sanantonio komandai izcīnot uzvaru ar 111:103.

"Spurs" ar 19 uzvarām 36 spēlēs Rietumu konferencē ieņem desmito vietu, kamēr "Nuggets" ar 22 panākumiem 33 cīņās ir līdere.

Sanantonio vienība nākamo maču aizvadīs svētdien, kad viesosies pie Losandželosas "Clippers".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!