Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē pirmdien, 7. janvārī, karjeras rezultatīvo piespēļu rekordu sasniedza Dāvis Bertāns, bet viņa pārstāvētā Sanantonio "Spurs" ar 119:107 pieveica Detroitas "Pistons".

Bertāns nospēlēja nepilnas 25 minūtes, guva piecus punktus, izdarīja piecas rezultatīvas piespēles un izcīnīja trīs atlēkušās bumbas. Bertāns tādējādi par vienu rezultatīvo piespēli pārsniedza savu līdzšinējo NBA rekordu. Latviešu basketbolists mačā realizēja vienu no četriem tālmetieniem un vienīgo divpunktu metienu, bet spēli noslēdza ar labāko koeficientu komandā "+16".

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 26 punktiem bija Demārs Derouzans, bet 25 punktus guva Lamarkuss Oldridžs. "Pistons" no neveiksmes neglāba Bleika Grifina 34 punkti.

"Spurs" šī bija piektā uzvara pēc kārtas. Pēc neveiksmīgā sezonas sākuma "Spurs" tagad ar 24 uzvarām 41 spēlē ieņem jau sesto vietu Rietumu konferencē.

"Spurs" panākums bija arī 1221. uzvara galvenā trenera Grega Popoviča karjerā. Tagad izcilais speciālists pakāpies uz trešo vietu NBA visu laiku uzvarām bagātāko treneru vērtējumā, panākot Jūtas "Jazz" treneri Džeriju Slounu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!