Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Vašingtonas "Wizards" komandu pārstāvošais latvietis Dāvis Bertāns, realizējot deviņus tālmetienus un gūstot 35 punktus, labojis kādu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) rekordu.

Bertāns aizvadītajā naktī NBA spēlē iesaistījās no soliņa, nospēlēja 29:34 minūtes, kuru laikā realizēja deviņus no 11 tālmetieniem un visus astoņus soda metienus, bet "Wizards" ar 130:128 izrāva uzvaru pār Denveras "Nuggets".

Kā vēsta Ziemeļamerikas statistiķi, Bertāns ir pirmais NBA spēlētājs, kurš, iesaistoties spēlē no rezervista soliņa, ir realizējis deviņus vai vairāk tālmetienus, turklāt nav izpildījis nevienu divpunktu metienu.

Bertāns, gūstot 35 punktus, sasniedza NBA karjeras rezultativitātes rekordu. Rūjienietis kļuvis tikai par trešo spēlētāju "Wizards" vēsturē, kurš spējis mačā realizēt vismaz deviņus tālmetienus. Rekordists ar desmit trejačiem ir Trevors Ariza, bet deviņus tālmetienus reiz realizēja arī Bredlijs Bīls. Tiesa, uz Arizas un Bīla fona Bertāns izcēlies ar izcilu precizitāti – 81,8%.

Latvijas basketbolists, mačā gūstot 35 punktus, tikai par vienu punktu atpalika no "Wizards" rezervistu rezultativitātes rekorda kluba vēsturē.

Infografika: "SofaScore"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!