Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas izlases basketbolists Dāvis Bertāns trešdien ar savu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienību Vašingtonas "Wizards" uzvarēja pirmajā 2021./2022. gada sezonas spēlē, bet nerealizēja nevienu no izmestajiem metieniem.

"Wizards" vienība izbraukumā ar rezultātu 98:83 (26:18, 31:19, 24:22, 17:24) sarūgtināja Toronto "Raptors" līdzjutējus. Kanādas klubam šī bija atgriešanās spēle savās mājās. Pagājušajā sezonā "Raptors" komanda Covid-19 ierobežojumu dēļ pretiniekus uzņēma ASV pilsētā Tampā.

Dāvis Bertāns spēlē iesaistījās no rezervistu soliņa, bet laukumā pavadīja 13 minūtes. Sev atvēlētajā laikā rūjienietis netrāpīja trīs trīspunktniekus, atdeva divas rezultatīvas piespēles un trīs reizes pārkāpa noteikumus.

"Raptors" vienība, kas spēli uzņēma izpārdotā "Scotiabank Arena", guva spēles pirmos piecus punktus, taču tūlīt pat pieļāva "Wizards" vienības izrāvienu. Laukuma saimnieki tā arī spēles laikā vairs neatguvās. Viesi vadību pirmajā ceturtdaļā attīstīja, pateicoties 20 gūtiem punktiem soda laukumā, bet pēc pirmā puslaika jau bija panākuši rezultātu 57:37.

Savukārt trešajā ceturtdaļā "Wizards" vienības pārsvars uz brīdi pat sasniedza 29 punktus, kad Bertāns otro reizi spēlē ar rezultatīvu piespēli izkārtoja "slam dunk" komandas jaunpienācējam Montrezam Harelam.

Rezultatīvākais viesu rindās ar 23 punktiem bija komandas līderis Bredlijs Bīls, bet Harels atzīmējās ar 22 punktiem un deviņām bumbām zem groziem. "Raptors" komanda realizēja tikai 30,9% metienu no spēles. Tās labā pa 12 punktiem guva Freds Vanvlīts un debitants Skotijs Bārnss.

Dāvis Bertāns tādējādi uzsācis savu sesto sezonu NBA karjerā. Ceturtdien pirmo spēli šosezon aizvadīs arī Kristaps Porziņģis un Dalasas "Mavericks" vienība, kas viesosies Atlantā pie "Hawks" basketbolistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!