Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns svētdien guva trīs punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē, viņa pārstāvētajai Dalasas "Mavericks" komandai svinot uzvaru.

"Mavericks" viesos ar rezultātu 95:92 (18:20, 20:27, 38:26, 19:19) pārspēja Bostonas "Celtics", pārtraucot pretiniekiem piecu uzvaru sēriju.

Bertāns laukumā bija tikai pirmajā puslaikā, kurā spēlēja sešas minūtes un vienu sekundi. Rūjienietis realizēja vienu no trīs tālmetieniem, izcīnīja trīs atlēkušās bumbas un pārtvēra vienu bumbu. "Mavericks" ar Bertānu laukumā iemeta par pieciem punktiem vairāk nekā ielaida.

Dalasiešiem ar 26 punktiem, astoņām atlēkušajām bumbām un astoņām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Luka Dončičs, 19 punkti bija Dorianam Finnijam-Smitam, bet 18 punkti - Spenseram Dinvidijam. Maksi Klēbers izcīnīja 14 atlēkušās bumbas.

Bostoniešiem 21 punktu guva un 11 bumbas zem groziem izcīnīja Džeisons Teitams, 17 punktus pievienoja Els Horfords, 15 guva Markuss Smārts, bet 14 punkti bija Džeilenam Braunam.

Viesiem uzvaras grozu guva Dinvidijs, kurš nepilnas 12 sekundes pirms finālsvilpes realizēja tālmetienu un panāca 95:92. Atbildes uzbrukumā sākotnēji Dončičam tika konstatēts pārkāpums pret "trejaci" izmetušo Smārtu, tomēr pēc "Mavericks" treneru pieprasījuma piezīme tika atcelta un mājiniekiem 4,9 sekundes pirms pamatlaika beigām nebija iespējas izpildīt trīs soda metienus.

"Mavericks" ar 42 uzvarām 68 spēlēs ir piektā Rietumu konferencē, kamēr "Celtics" ar 41 panākumu 69 cīņās ir tādā pašā pozīcijā Austrumos.

Izbraukuma sērijas turpinājumā "Mavericks" trešdien piestās Ņujorkā, kur tiksies ar Bruklinas "Nets".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!