Foto: LETA

Naktī no ceturtdienas uz piektdienu pēc Latvijas laika Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) savstarpējā spēlē tiksies divi latviešu klubi – Sanantonio "Spurs" ar Dāvi Bertānu sastāvā savā laukumā uzņems Kristapu Porziņģi un Ņujorkas "Knicks".

Pagājušajā sezonā, šī gada 12. februārī, pirmo reizi NBA vēsturē laukuma pretējās pusēs tikās divi latvieši, bet šonakt būs otrais latviešu duelis. Toreiz mačā uzvaru ar 94:90 svinēja "Knicks". Porziņģis šajā mačā 36 minūšu laikā guva 16 punktus, izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas, bloķēja četrus metienus, izdarīja divas piespēles un pārtvēra vienu bumbu. Tāpat viņam bija arī labākais +/- koeficents komandā +19. Savukārt Bertāns laukumā pavadīja 13 minūtes, guva trīs punktus un izcīnīja četras atlēkušās bumbas, un arī viņam bija labākais +/- koeficents komanda – +19. Abi latvieši vairākas minūtes laukumā spēkojās viens pret otru, sedzot viens otru.

Savukārt marta beigās "Spurs" revanšējās ar 106:98, Porziņģis guva 12 punktus, bet Bertāns nospēlēja vien 84 sekundes cīņas izskaņā.

"Knicks" ar savu šī brīža lielāko zvaigzni Porziņģi Sanantonio ieradās ceturtdien rīta pusē. Porziņģis šajā sezonā vidēji spēlē gūst 24,6 punktus, izcīna 6,7 atlēkušās bumbas un bloķē 2,4 pretinieku metienus. Bertānam pagaidām šajā sezonā "jācīnās par vietu zem saules" – viņš vidēji spēlē laukumā bijis nedaudz vairāk par 10 minūtēm, guvis 4,4 punktus un izcīnījis 1,6 atlēkušās bumbas.

"Viņš jau ir kā Ņujorkas karalis," pirms latviešu dueļa vietējiem medijiem teicis Bertāns. "Mēs esam maza valsts, tāpēc esam lepni par ikviena sasniegumiem, ja tie ir kādi tituli, čempionāti, pasaules čempionāti – vienalga kas. Tas pats ir ar viņu, īpaši ņemot vērā, ka spēlē pasaules lielākajā basketbola pilsētā."

Bertāns neslēpa, ka, spēlējot vēl Spānijā, sekojis līdzi Porziņģa sniegumam viņa debijas gadā un cēlies no rītiem, lai vērotu "Knicks" spēles. Abi NBA spēlējošie latvieši pazīstami bijuši jau ilgāku laiku, bet plecu pie pleca pirmo reizi izdevās uzspēlēt vien šovasar Latvijas izlases rindās. Tomēr ceturtdien (pēc ASV laika) spēlē draudzība "tiks nolikta malā".

"Laukumā pretinieku komandā nav draugu. Man tas būs labs izaicinājums, spēlēt pret viņu," piebilst Bertāns.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!