Foto: EPA/Scanpix/LETA

Latvijas izlases basketbolists Dāvis Bertāns piektdien guva 13 punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē, bet viņa pārstāvētā Vašingtonas "Wizards" komanda piedzīvoja septīto zaudējumu šosezon.

Viena no spēcīgākajām Austrumu konferences komandām Bostonas "Celtics" savā laukumā apspēlēja Vašingtonas "Wizards" ar rezultātu 116:107 (33:28, 33:19, 30:34, 20:26).

Bertāns spēlēja 27 minūtes un 26 sekundes, kuru laikā grozā raidīja četrus no deviņiem tālmetieniem un vienīgo soda metienu, bet garām grozam aizmeta vienīgo divpunktu metienu.

Rūjienietis izcīnīja četras atlēkušās bumbas, vienreiz rezultatīvi piespēlēja, pārtvēra vienu bumbu, vienreiz kļūdījās un divreiz pārkāpa noteikumus, sakrājot +/- rādītāju septiņi.

Anžejs Pasečņiks palika ārpus "Wizards" pieteikuma.

Trešdien jaunu karjeras rekordu – 60 punkti – sasniegušais Bīls ar 41 punktu bija rezultatīvākais galvaspilsētas komandā arī šoreiz, 17 punkti Rui Hačimuram, bet 12 punkti un astoņas rezultatīvas piespēles Raselam Vestbrukam.

Uzvarētājiem ar 32 punktiem izcēlās Džeisons Teitums, bet 27 punkti, 13 atlēkušās bumbas un piecas rezultatīvas piespēles Džeilenam Braunam.

Viesi vienīgo reizi vadībā pabija mača pirmajā ceturtdaļā (13:11), pēc tam notikumus laukumā kontrolējot "Celtics", kas trešās ceturtdaļas sākumā sasniedza 28 punktu pārsvaru – 77:49.

"Wizards" ar divām uzvarām deviņās spēlēs ieņem 13. vietu Austrumu konferencē 15 komandu vidū, bet "Celtics" ar septiņām uzvarām desmit dueļos ir trešā Austrumos.

Vašingtonas klubs sestdien uzņems Maiami "Heat".

Citā spēlē Memfisas "Grizzlies" mājās ar rezultātu 115:110 (40:28, 22:19, 30:39, 23:24) pārspēja Bruklinas "Nets".

Rodions Kurucs bija viesu komandas pieteikumā, bet laukumā nedevās.

"Nets" rindās ar 43 punktiem izcēlās Keriss Leverts, kurš sakrāja arī sešas rezultatīvas piespēles un piecas atlēkušās bumbas. 16 punkti Taurīnam Prinsam, 13 – Džo Herisam un 12 punkti un pa sešām atlēkušajām bumbām un rezultatīvām piespēlēm Džeretam Alenam.

Bruklinas komanda joprojām spēlē bez tās divām zvaigznēm Kevina Duranta un Kairija Ērvinga. Durants ievēro Covid-19 drošības protokolu, bet Ērvings jau otro spēli pēc kārtas izlaiž personīgu iemeslu dēļ.

Mājiniekiem 24 punktus guva Dilons Brukss, 21 punkts, astoņas atlēkušās bumbas un piecas rezultatīvas piespēles Brendonam Klārkam, bet lietuvietis Jons Valančūns šoreiz iztika ar astoņiem punktiem.

"Nets" ar piecām uzvarām desmit spēlēs ieņem astoto vietu Austrumu konferencē, bet "Grizzlies" ar trim uzvarām deviņos dueļos ir 14. vietā Rietumos.

"Nets" svētdien savā laukumā tiksies ar Oklahomasitijas "Thunder".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!