Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē svētdien latvieša Dāvja Bertāna pārstāvētā Sanantonio "Spurs" komanda izbraukumā ar rezultātu ar 95:103 piekāpās Losandželosas "Clippers".

Bertāns šajā mačā laukumā pavadīja 22 minūtes, kuru laikā trāpīja divus no četriem tālmetieniem, bet garām raidīja abus divpunktu metienus. Tāpat latvietis izcīnīja četras atlēkušās bumbas, kā arī iekrāja pa vienai piespēlei, pārtvertai bumbai un bloķētam, metienam. Bertāns arī pieļāva vienu kļūdu, nopelnīja trīs piezīmes un spēli noslēdza ar "+/-" koeficientu +2.

Pēc šīs spēles Bertāns joprojām ir labākais tālmetienu realizētājs NBA, trāpot 48,6 procentu no izdarītajiem trīspunktu metieniem. Šosezon vidēji mačā latvietis gūst 7,8 punktus.

Aizvadītajā mačā "Spurs" sastāvā rezultatīvākais bija Lamarkuss Oldridžs, kurš guva 30 punktus un izcīnīja 14 atlēkušās bumbas, savukārt Rūdijs Gejs pievienoja 19 punktus. "Clippers" komandā 27 punktus guva Tobiass Heriss, savukārt Patriks Beverlijs un Montrezls Herels guva pa 18 punktiem.

"Clippers" komandai šajā mačā nepatraucēja Danilo Galināri un Lū Viljamsa iztrūkums. Spēle iesākās diezgan līdzīgā cīņā, bet tad Losandželosas komanda veica 20:2 izrāvienu un izvirzījās vadībā ar 43:26. "Spurs" deficītu samazināja un puslaika pārtraukumā devās pie rezultāta 53:60. Otrajā puslaikā "Clippers" apturēja pretinieku centienus un spēja noturēt vadību mačā.

"Spurs" NBA Rietumu konferences kopvērtējumā ar 27 uzvarām un 21 zaudējumu ieņem sesto vietu, kamēr "Clippers" ir astotajā vietā ar 25 uzvarām un 21 zaudējumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!