Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latviešu zvaigzne Dāvis Bertāns ceturtdien guva 25 punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē un laboja savu karjeras rekordu tālmetienos, palīdzot Vašingtonas "Wizards" komandai izcīnīt uzvaru.

"Wizards" savā laukumā ar rezultātu 119:113 (25:33, 40:22, 26:26, 28:32) pārspēja Filadelfijas "76ers".

Bertāns šajā mačā laukumā pavadīja 37 minūtes un astoņas sekundes, kuru laikā realizēja divus no trim divpunktu metieniem un septiņus no 13 tālmetieniem. Tāpat viņš izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, pārtvēra vienu bumbu, pieļāva vienu kļūdu un divas reizes pārkāpa noteikumus. "Wizards" ar Bertānu laukumā iemeta par 14 punktiem vairāk nekā ielaida.

"Wizards" komandā rezultatīvākais ar 27 punktiem bija Rui Hačimura, kurš arī izcīnīja septiņas bumbas zem groziem, bet Bredlijs Bīls guva 26 punktus un izcīnīja desmit atlēkušās bumbas. "76ers" vienībā 33 punktus guva Tobiass Hariss, bet Džoels Embīds guva 26 punktus un izcīnīja 21 bumbu zem groziem.

Bertāns "uguņoja" jau pirmajā puslaikā, realizējot sešus trijniekus pēc kārtas un gūstot 22 punktus, nospēlējot vien 17 minūtes. Bertāns pirmajā puslaikā trāpīja visus astoņus izmestos metienus, gūstot 22 punktus, bet mačā realizētie septiņi tālmetieni ir jauns viņa NBA karjeras rekords.

Rūjienietis kļuvis par par pirmo "Wizards" spēlētāju kopš 2014.gada 1.marta, kuram vienā puslaikā izdevies iemest sešus "trejačus". Togad to paveica Trevors Ariza. Šī Bertānam arī bija sezonas rezultatīvākā spēle, bet jau pēdējos trīs mačus pēc kārtas viņš pamanījies izcelties vismaz ar 20 gūtiem punktiem, ko iepriekš viņš savā karjerā nebija paveicis.

"Wizards" ar septiņām uzvarām 20 spēlēs ieņem 12.vietu Austrumu konferencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!