Foto: Reuters/Scanpix

Pēc pēdējās sekundes metiena latviešu uzbrucēja Dāvja Bertāna pārstāvētā Sanantonio "Spurs" komanda pirmdien piedzīvoja neveiksmi savā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārās sezonas priekšpēdējā spēlē.

"Spurs" ar rezultātu 98:99 (28:31, 15:16, 33:24, 22:28) viesos piekāpās Portlendas "Trail Blazers", tomēr šis duelis neko neizšķīra, jo jau iepriekš bija zināms, ka "Spurs" regulāro sezonu noslēgs Rietumu konferences otrajā vietā, bet basketbolisti no Portlendas būs astotie.

Bertāns nospēlēja 13 minūtes, kuru laikā guva divus punktus, realizējot bumbas triecienu grozā no augšas, bet trīs viņa tālmetieni lidoja garām. Latvietis arī izcēlās ar divām atlēkušajām bumbām, vienu rezultatīvu piespēli, viņš bloķēja divus metienus un tika pie trim piezīmēm.

Latvietim atrodoties laukumā, "Spurs" komanda ielaida par deviņiem punktiem vairāk nekā iemeta.

🚫 pic.twitter.com/2f7GS5AMbW
— San Antonio Spurs (@spurs) April 11, 2017


Šī bija pirmā spēle vairāk nekā divu mēnešu laikā, kad latvietis, izpildot vismaz trīs mēģinājumus, netrāpa kaut vienu tālmetienu. Divus blokus viņš veica sesto reizi savā NBA karjerā, bet trīs šādas epizodes vienā duelī viņam līdz šim nav izdevušās.

"Spurs" rindās rezultatīvākais ar 18 punktiem bija Kavai Lenards, kamēr pa 12 punktiem iemeta Lamarkuss Oldridžs un pieredzējušais francūzis Tonijs Pārkers.

Tikmēr "Trail Blazers" rindās 32 punktus sameta Šabazs Neipjērs, kamēr 16 punkti bija Evanam Tērneram.

Kaut pirmajā ceturtdaļā "Trail Blazers" spēja panākt astoņu punktu pārsvaru, tās izskaņā "Spurs" zaudēja vien ar 28:31. Otrā ceturtdaļa sākās ļoti interesanti, jo pirmais metiens no spēles tika realizēts vien sestajā minūtē, kad komandas bija kļūdījušās gandrīz 20 raidījumos. Bertāns pirmoreiz laukumā izgāja šīs sērijas vidū un turpmāko minūšu laikā metienus pa grozu neizpildīja, savukārt "Trail Blazers" pēc puslaika bija vadībā ar 47:43.

Vadību "Spurs" pārņēma trešās ceturtdaļas vidū un pēc tās bija priekšā ar 76:71, tomēr atkal neviena no komandām nozīmīgu pārsvaru iegūt nespēja. Ceturtajā ceturtdaļā Bertāns nospēlēja pirmās sešas minūtes, šajā laikā pēc labas Džonatana Simonsa piespēles veicot bumbas triecienu grozā no augšas un brīdi vēlāk arī bloķējot pretinieku.

Mačs līdz pat beigām turpinājās punkts punktā un izšķīrās noslēdzošajā sekundē. Pēdējam uzbrukumam "Trail Blazers" komandai bija sešas sekundes, bet bumba gandrīz tika pazaudēta, tomēr nokļuva pie Noā Vonlī, kurš līdz ar beigu signālu ieraidīja to grozā.

Grega Popoviča trenētā "Spurs" komanda ar 61 panākumu 81 spēlē ieņem otro vietu Rietumu konferences un arī visas līgas kopvērtējumā. Jau ilgāku laiku zināms, ka izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā tā samēros spēkus ar Memfisas "Grizzlies" komandu.

Just listen to Bill & Sean on this one... pic.twitter.com/Gu417vPT9q
— San Antonio Spurs (@spurs) April 11, 2017

Tikmēr "Trail Blazers" ar 41 uzvaru ir Rietumu konferences astotajā pozīcijā un "play-off" pirmajā kārtā centīsies apturēt regulārās sezonas čempioni Goldensteitas "Warriors".

Regulārās sezonas noslēdzošajā cīņā "Spurs" trešdien viesosies pie Jūtas "Jazz" basketbolistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!