Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienība Filadelfijas "76ers" veikusi pārrunas ar Vašingtonas "Wizards" komandu par Latvijas izlases basketbolista Dāvja Bertāna iegūšanu, ziņo medijs "The Athletic", bet pagaidām Vašingtonas kluba vadību nav apmierinājuši sagaidītie piedāvājumi.

Informācija par Bertāna iespējamo aizmainīšanu uz citu komandu ASV mediju vidē publicēta vairāku mēnešu garumā. Basketbolista precizitāte no trīspunktu metienu līnijas padarījusi viņu par vilinošu spēlētāju, ar kuru kāda no līgas stiprākajām komandām varētu bagātināt savu sastāvu pirms izslēgšanas spēlēm.

Viena no Austrumu konferences spēcīgākajām vienībām Filadelfijas "76ers" interesējusies par Bertānu, Minesotas "Timberwolves" komandas uzbrucēju Robertu Kovingtonu un Detroitas "Pistons" aizsargu Deriku Rouzu, atklājis medija "The Athletic" žurnālists Entonijs Sleiters. Filadelfijas klubs gan uzskata, ka par visiem trim spēlētājiem viņu esošās komandas prasījušas pārāk daudz.

Līdzīgu viedokli sniedzis bijušais Memfisas "Grizzlies" kluba funkcionārs, bet nu jau žurnālists Džons Holindžers. Viņš raidījumā "Hollinger & Duncan NBA Show" minēja Bertānu kā potenciāli derīgu spēlētāju vairākām čempionu titula pretendentēm.

"Man nešķiet, ka viņš ir pieejams," izteicās Holindžers. "Vašingtona bez vilcināšanās atraidījusi visas ieinteresētās komandas, liecina vismaz man dzirdētā informācija. Esmu guvis iespaidu, ka viņš nav spēlētājs, kuru kāds varētu reālistiski iegūt maiņā."

Ceturtdien spēkā stāsies maiņu liegums uz atlikušo sezonas daļu, kura dēļ šonedēļ sagaidāmi vairāki darījumi. Vairāki ASV žurnālisti uzsvēruši, ka no pirmdienas komandas vēl biežāk uzsāks savstarpējas pārrunas.

Ziņots, ka kluba ģenerālmenedžeris Tomijs Šepards jau decembrī publiski pauda apņēmību paturēt Bertānu sastāvā, kā arī šovasar ar viņu vienoties par jaunām līgumsaistībām. Iepriekš izskanējusi informācija, ka par Bertānu interesējušās Bostonas "Celtics", Denveras "Nuggets", Losandželosas "Lakers", Filadelfijas "76ers" un Atlantas "Hawks" vienības.

"Wizards" vienības basketbolists 39 spēlēs vidēji atzīmējies ar 14,9 punktiem un 4,6 atlēkušajām bumbām, kas ir viņa labākie rādītāji NBA karjerā.

Filadelfijas komanda ar 31 uzvaru 50 spēlēs ieņem sesto vietu Austrumu konferencē. Tai gan ir tikai par divām uzvarām mazāk nekā trešajā vietā esošajai Bostonas "Celtics" vienībai. Pērn "76ers" sasniedza izslēgšanas spēļu otro kārtu, kurā tā septiņās spēlēs piekāpās topošajai čempionei Toronto "Raptors".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!