Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

28 punktus Baltijas Basketbola līgas (BBL) otrā posma - "Top16" sacensību - mačā svētdien guva Jānis Bērziņš, palīdzot Latvijas komandai "Valmiera" savā laukumā ar 82:77 (16:25, 18:21, 24:19, 24:12) pieveikt Lietuvas klubu "Šiauliai".

Praktiski visu maču mājinieki atradās zaudētājos un vadību ieguva vien ceturtās ceturtdaļas vidū, tomēr pēc tam ieguva drošu vadību, ko nosargāja līdz mača izskaņai.

Bērziņš īpaši lieliski nospēlēja trešajā ceturtdaļā, kad guva 11 savas komandas punktus pēc kārtas, bet kopumā viņam cīņā 28 punkti un deviņas atlēkušās bumbas. Vēl mājiniekiem ar 13 punktiem atzīmējās Māris Ziediņš, 12 punktus guva Raimonds Gabrāns, bet ar 11 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām izcēlās Artjoms Butjankovs.

Savukārt "Šiauliai" vienībai ar 16 punktiem palīdzēja Rolands Alijevs.
Kā ziņots, dalību turnīra otrajā posmā "Valmiera" sāka piektdien, kad savā laukumā vien mača galotnē ar rezultātu 62:57 prata pārspēt Viļņas "Sakalai" komandu no Lietuvas.

Tagad F apakšgrupas kopvērtējumā pa diviem panākumiem ir "Valmieras" komandai un Igaunijas klubam TU/"Rock", bet "Šiauliai" un "Sakalai" vienības cīnās bez uzvarām.

Jau ziņots, ka kopumā BBL otrajā posmā 16 vienības sadalītas četrās grupās, pa četrām komandām katrā, kas aizvadīs divu apļu turnīru. Pēc tā katras grupas divas spēcīgākās vienības sasniegs ceturtdaļfinālu, kam sekos pusfināli un fināls.

Kā ziņots, BBL pirmajā posmā cīnījās 23 komandas un no Latvijas vienībām to nepārvarēja vienīgi "Liepāja"/"Triobet". Bez zaudējumiem pirmajā posmā cīnījās "Ventspils", kā arī "Prienai" un "Pieno žvaigzdes" no Lietuvas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!