Foto: DELFI.lt

Latvijas basketbolists Kaspars Bērziņš sestdien punktus neguva, viņa pārstāvētajai Panevēžas "Lietkabelis" zaudējot Lietuvas Basketbola līgas (LKL) fināla sērijas ceturtajā mačā.

"Lietkabelis" savā laukumā ar rezultātu 77:78 (22:19, 16:28, 20:7, 19:24) zaudēja Viļņas "Rytas", kas sērijā līdz četrām uzvarām nonāca viena panākuma attālumā no čempiontitula (3-1).

Bērziņš laukumā bija četras minūtes un 40 sekundes, kuru laikā punktus neguva, taču izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, vienu reizi kļūdījās, nopelnīja vienu piezīmi, sakrāja +/- rādītāju +4 un noslēdza maču ar efektivitātes koeficientu -1.

Mājinieku rindās rezultatīvākie ar 17 punktiem bija Panajotis Kalaicakis un Ģedimins Oreliks. Viļņas komandā 18 punktiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Kenets Smits.

Bronzas sērijā līdz četrām uzvarām Jāņa Strēlnieka pārstāvētā Kauņas "Žalgiris" ar 4-0 piektdien uzvarēja "Šiauliai-7bet" komandu.

Pēdējo reizi LKL Kauņas "Žalgiris" neuzvarēja 2009./2010.gada sezonā, kad finālā piekāpās Viļņas "Rytas" vienībai. Savukārt Panevēžas basketbolisti finālsērijā spēlē otro reizi. 2017.gada izšķirošajā sērijā "Lietkabelis" ar 1-4 piekāpās Kauņas klubam.

Artūra Kuruca pārstāvētā Vitorijas "Baskonia" sestdien Spānijas augstākās līgas (ACB) izslēgšanas spēļu pusfināla otrajā mača piekāpās Madrides "Real" komandai.

"Baskonia" ar rezultātu 71:83 (15:18, 15:22, 15:26, 26:17) zaudēja "Real" basketbolistiem, piekāpjoties sērijā ar 2-0.

Vitorijas komandā rezultatīvākais ar 17 punktiem bija Vanja Marinkovičs, bet vēl 12 punktus guva Veids Boldvins un Simone Fontečio.

Mājinieku vienībā 18 punktus sakrāja Adams Hanga, kamēr ar 15 gūtajiem punktiem izcēlās Edi Tavaress.

Kurucs šajā spēlē palika uz rezervistu soliņa.

Otrā pusfināla pārī Rolanda Šmita "Barcelona" ir vadība ar 1-0 pret Artūra Žagara un Kriša Helmaņa pārstāvēto Badalonas "Juventut".

Iepriekšējā sezonā par Spānijas čempionu kļuva Rolands Šmits un "Barcelona", kas finālsērijā ar 2-0 pieveica Madrides "Real".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!