Latvijas basketbolists Jānis Bērziņš piektdien Spānijas augstākās līgas (ACB) sezonas otrajā spēlē guva 14 punktus, Mārcis Šteinbergs pievienoja trīs punktus, taču ar to bija par maz, lai Manrezas "Baxi" savā laukumā svinētu uzvaru.

"Baxi" piekāpās "Valencia" vienībai ar 69:89 (17:22, 11:16, 21:28, 20:23).

Bērziņš laukumā pavadīja visilgāko laiku savā komandā - 25 minūtes un 22 sekundes, kuru laikā grozā raidīja četrus no pieciem divpunktu metieniem un divus no sešiem tālmetieniem, izcīnīja divas atlēkušās bumbas, pa reizei pārķēra bumbu un kļūdījās, bloķēja pretinieka metienu un pārkāpa noteikumus, kā arī sakrāja efektivitātes koeficientu 11 un labāko +/- rādītāju komandā (+1).

Šteinbergs spēlēja sešas minūtes un desmit sekundes, gūstot trīs punktus un realizējot vienu no diviem tālmetieniem. Viņš arī tika pie komandā otra labākā +/- rādītāja (0) un dueli pabeidza ar efektivitātes koeficientu četri.

Bērziņš bija otrs rezultatīvākais mājinieku rindās. Par punktu vairāk guva Silvēns Fransisko, kuram arī septiņas rezultatīvas piespēles.

Viesiem pa 17 punktiem guva Hoseps Puerto un Nenads Dimitrijevičs, kuram arī sešas rezultatīvas piespēles un piecas kļūdas.

Citā spēlē Rinalda Mālmaņa pārstāvētā Mursijas UCAM ar 88:66 (18:11, 18:16, 25:18, 27:21) pieveica Daira Bertāna pārstāvēto Seviljas "Coosur Real Betis".

Mālmanis laukumā pavadīja 11 minūtes un 39 sekundes, gūdams trīs punktus. Viņš realizēja vienu no diviem divpunktu un vienu no diviem soda metieniem. Tāpat viņš izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, reizi kļūdījās, vienreiz pārkāpa noteikumus un izprovocēja divus noteikumu pārkāpumus pretiniekiem, kā arī sakrāja lietderības koeficientu divi.

Zaudētāju rindās Bertāns 17 minūtēs un 29 sekundēs laukumā guva deviņus punktus. Viņš realizēja vienīgo divpunktu un divus no sešiem tālmetieniem, kā arī vienu no diviem soda metieniem. Tāpat viņš izcīnīja divas atlēkušās bumbas, reizi rezultatīvi piespēlēja, divreiz kļūdījās, divreiz pārkāpa noteikumus un izprovocēja vienu noteikumu pārkāpumu pretiniekam, kā arī sakrāja lietderības koeficientu četri.

Mursijas vienībā rezultatīvākais ar 23 punktiem bija Aizeja Teilors, bet Seviljas komandā 11 puntus sakrāja Marko Todorovičs, Bertānam kļūstot par trešo rezultatīvāko spēlētāju savā komandā.

Vēl vienā mačā Santjago de Kompostelas "Monbus Obradoiro" savā laukumā ar 93:91 (17:22, 30:25, 23:22, 23:22) pieveica Kriša Helmaņa pārstāvēto Badalonas "Joventut".

Helmanis laukumā nedevās, viesiem par rezultatīvāko ar 18 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām kļūstot Vladimiram Brodzjanskim. Mājiniekiem 17 punktus guva un piecas atlēkušās bumbas sakrāja Henrijs Elersons.

Iepriekšējā sezonā par Spānijas čempionu kļuva Rolands Šmits un "Barcelona", kas finālsērijā ar 2-0 pieveica Madrides "Real".



Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!