Foto: F64

Latvijas basketbolists Kaspars Bērziņš trešdien guva desmit punktus, tikmēr viņa komandas biedrs Jānis Timma netika pieteikts spēlei, kurā Sanktpēterburgas "Zeņit" komanda izcīnīja svarīgu uzvaru pret Kazaņas "Unics" komandu un panāca izšķirošo cīņu VTB Vienotās līgas pusfināla sērijā.

"Zeņit" savā laukumā svinēja uzvaru ar rezultātu 85:82 (21:17, 17:26, 21:22, 26:17), bet sērijā līdz vienas komandas trīs uzvarām rezultāts kļuva neizšķirts 2-2.

Bērziņš nospēlēja 20 minūtes un 54 sekundes, trāpot divus no pieciem divpunktu metieniem un divus no trim tālmetieniem. Viņš arī izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, izdarīja divas rezultatīvas piespēles, bloķēja divus metienus, pieļāva vienu kļūdu, nopelnīja divas personīgās piezīmes un divas reizes uz sodu izprovocēja arī pretinieku.

Tikmēr šosezon par labāko Latvijas basketbolistu Vienotajā līgā atzītais Timma šoreiz spēlei netika pieteikts un "Zeņit" nācās iztikt bez sava līdera palīdzības.

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 20 punktiem bija Omars Tomass, bet Raiens Tūlsons sameta 14 punktus.Kazaņas "Unics" labā 26 punktus sameta Hoakims Koloms, bet Kīts Lengfords pievienoja 22 punktus.

Sērijas piektā un izšķirošā spēle sestdien notiks Kazaņā. Jau ziņots, ka šī dueļa pirmajos divos mačos Kazaņā uzvaras ar 94:83 un 97:91 svinēja "Unics" basketbolisti, bet trešajā spēlē pirmdien "Zeņit" revanšējās ar 82:67.

Jau ziņots, ka otrā Vienotās līgas pusfināla duelī šī gada ULEB Eirolīgas čempioni Maskavas CSKA sērijā ar 3-0 uzvarēja Maskavas apgabala "Himki" un iekļuva finālā.

Kā zināms, Vienotās līgas ceturtdaļfināla sērijā "Zeņit" līdz trim panākumiem ar 3-0 pārspēja Saratovas "Avtodor", bet Timma šajās spēlēs izcēlās ar vidēji 27,3 punktiem mačā, tiekot nosaukts par izslēgšanas turnīra ceturtdaļfināla vērtīgāko basketbolistu.

Jau vēstīts, ka Latvijas čempioni "VEF Rīga" ar regulārajā turnīrā izcīnītām 11 uzvarām 30 mačos palika 11. vietā kopvērtējumā un nekvalificējās izslēgšanas spēlēm.

Arī šosezon VTB Vienotajā līgā sacentās 16 komandas, kas bez dalījuma apakšgrupās aizvadīja divu apļu turnīru. Izslēgšanas turnīrā iekļuva astoņas labākās vienības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!