Foto: F64

Latvijas basketbolists Kaspars Bērziņš otrdien nospēlēja nepilnas divas minūtes, bet viņa pārstāvētais Krievijas klubs Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ" pirmajā ULEB Eiropas kausa pusfināla spēlē savā laukumā ar rezultātu 57:73 (19:15, 12:18, 13:15, 13:25) zaudēja Spānijas klubam Malagas "Unicaja".

Bērziņš, kurš kopš pievienošanās "Lokomotiv-Kubaņ" vienībai janvāra beigās, devās laukumā tikai otro reizi, nospēlēja vien minūti un 41 sekundi, aizmetot garām vienu tālmetienu, bloķējot vienu pretinieku metienu un nopelnot vienu piezīmi, kas viņam deva negatīvu efektivitātes punktu rādītāju -1.

Līdz pēdējai ceturtdaļai laukumā ritēja sīva cīņa un pirms pēdējām desmit minūtēm mājiniekiem bija vien četru punktu deficīts (44:48), tomēr mača beigas krietni labāk aizvadīja "Unicaja" spēlētāji, sērijā līdz divām uzvarām izvirzoties vadībā ar 1-0.

Uzvarētājiem Džefs Brūkss guva 18, bet Kails Fogs 15 punktus, kamēr mājiniekiem Kevins Džonss sameta 17 punktus.

Sērijā līdz divām uzvarām otrā cīņa piektdien notiks Malagā, bet ja būs nepieciešams trešais mačs, tas 22.martā atkal tiks aizvadīts Krasnodarā.

ULEB Eiropas kausa otra pusfināla pāra pirmajā spēlē otrdien Spānijas klubs "Valencia Basket" ar 83:68 (20:19, 16:16, 19:13, 28:20) mājās apspēlēja Izraēlas vienību Jeruzalemes "Hapoel Bank Yahav".

Uzvarētājiem 21 punktu iemeta Fernando Sanemeterio, kurš izcēlās arī ar astoņiem izprovocētiem pārkāpumiem.

Tikmēr Rafa Martiness no Valensijas komandas iemeta divus tālmetienus un kļuva par vēsturē labāko šī turnīra trejaču izpildītāju. Martinesa kontā tagad ir 208 trāpīti tālmetieni un viņš par vienu precīzu metienu apsteidzis pieredzējušo horvātu Marko Popoviču, kurš šosezon ir latvieša Rolanda Šmita komandas biedrs Spānijas vienībā Fuenlavradas "Montakit". Martiness trāpījis 40,7% mēģinājumu, bet Popovičs precīzs bijis 39,1% reižu.

Šī saraksta 16. vietā ir Dairis Bertāns, kurš trāpījis 128 no 326 mēģinājumiem, turklāt labāko piecdesmitniekā kopā ir pieci latvieši.

Ziņots, ka "Lokomotiv-Kubaņ" ceturtdaļfinālā ar 2-0 uzvarēja un no tālākās cīņas izslēdza Latvijas basketbolista Jāņa Timmas pārstāvēto Sanktpēterburgas "Zeņit". Šo komandu pirmajā spēlē aizpagājušajā nedēļā, kurā Bērziņš debitēja Krasnodaras komandas rindās, "Lokomotiv-Kubaņ" mājās uzvarēja ar 75:52, bet pēc tam bija pārāka arī viesos ar 88:77.

Savukārt "Hapoel Bank Yahav" no tālākās cīņas izslēdza Latvijas basketbolista Anžeja Pasečņika pārstāvēto Spānijas klubu Grankanārijas "Herbalife", sērijā arī uzvarot ar 2-0.

ULEB Eirokausā pirmajā posmā 20 klubi bija sadalīti četrās apakšgrupās, pa pieciem katrā. Vienības savā starpā izspēlēja divu apļu turnīru, bet katras grupas četras labākās komandas kvalificējās "Top 16" kārtai, kurā tās tika sadalītas vēl četrās grupās. Pēc divu apļu cīņā katras grupas divas labākās komandas iekļuva ceturtdaļfinālā, kur tāpat kā pusfinālā un finālā uzvarētāji noskaidrosies sērijā līdz diviem panākumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!