Foto: DELFI

Latviešu basketbolists Kaspars Bērziņš trešdien guva 18 punktus ULEB Eiropas kausa spēlē, palīdzot "Ņižņij Novgorod" vienībai, kuru trenē Ainars Bagatskis, Artūrs Štālbergs un Oskars Ernšteins, cīņā starp diviem Krievijas klubiem savā laukumā ar 82:74 (25:21, 20:11, 14:29, 21:13) apspēlēt Volgogradas "Krasnij oktjabr".

Kaut "Krasnij oktjabr" komandu pirms pāris dienām pameta trīs leģionāri, duelis ilgstoši ritēja punkts punktā, kaut Ņižņijnovgorodas basketbolistiem izdevās noturēt uzvaru.

Tieši Bērziņš ar 18 punktiem kļuva par savas komandas rezultatīvāko spēlētāju. Latvietis laukumā pavadīja 26 minūtes un 20 sekundes, realizējot divus no četriem divpunktu metieniem, četrus no pieciem tālmetieniem un abus soda metienus.

Tāpat Bērziņa kontā desmit atlēkušās bumbas, trīs rezultatīvas piespēles un pieci noteikumu pārkāpumi, kas deva 28 efektivitātes koeficienta punktus un vērtīgākā spēlētāja godu.

Līdz ar to F apakšgrupā līdere pēc septiņām kārtām ar sešām uzvarām ir Turcijas komanda Stambulas "Galatasaray Odeabank", bet tai ar četriem panākumiem seko "Ņižņij Novgorod", Grieķijas vienība Atēnu AEK un Klaipēdas "Neptunas" no Lietuvas.

Grupu turnīrā 36 komandas sadalītas sešās apakšgrupās, pa sešām komandām katrā, kas izspēlēs divu apļu turnīru. Pirms izlozes komandas, balstoties uz ģeogrāfisko principu, bija sadalītas divās apakšgrupās.

Sacensību otro posmu sasniegs četras katras grupas labākās komandas, kurām pievienosies astoņas vienības, kas nepārvarēs ULEB Eirolīgas sacensību pirmo posmu. Šīs 32 komandas tiks sadalītas astoņās grupās, pa četrām vienībām katrā, kas izspēlēs divu apļu turnīru.

Otro posmu pārvarēs katras grupas divas labākās komandas, kas pēc tam izspēlēs astotdaļfinālu, ceturtdaļfinālu, pusfinālu un finālu. Izslēgšanas turnīrā visās fāzēs uzvarētāji tiks noskaidroti divu spēļu summā. Sacensību uzvarētāji kvalificēsies 2016./2017. gada ULEB Eirolīgas turnīram.

Aizvadītajā sezonā ULEB kausa izcīņā triumfēja Maskavas apgabala "Himki", kuru trenēja Latvijā labi zināmais Lietuvas speciālists Rims Kurtinaitis.

Kā zināms, šosezon pirmoreiz kopš 2002./2003. gada sezonas Latvija nav pārstāvēta Eiropas otrajā spēcīgākajā basketbola turnīrā. Dalība Eiropas kausā pienācās Latvijas čempionvienībai "VEF Rīga", tomēr tā jau vasaras sākumā pavēstīja, ka šosezon šajā turnīrā nepiedalīsies. Tāpat rīdzinieku vietu neaizņēma arī Latvijas vicečempione "Ventspils".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!