Foto: LETA

Latviešu basketbolists Kaspars Bērziņš trešdien ar 20 punktiem palīdzēja Samāras "Krasnije kriļja" komandai ar uzvaru sākt VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) jauno sezonu.

"Krasnije kriļja" trešdien savā laukumā ar 95:84 (22:19, 22:21, 26:19, 25:25) uzveica Čehijas komandu Nimburkas CEZ.

Bērziņš šajā duelī laukumā pavadīja 29 minūtes un 22 sekundes, realizējot trīs no pieciem divpunktu metieniem, divus no pieciem tālmetieniem un visus astoņus soda metienus. Tāpat latvieša rēķinā sešas atlēkušās bumbas, trīs rezultatīvas piespēles, divi bloķēti metieni, četri izprovocēti noteikumu pārkāpumi, trīs personiskās piezīmes un divas kļūdas.

Kā zināms, aizvadīto sezonu Bērziņš iesāka Latvijas klubā "VEF Rīga", tomēr sezonas vidū pievienojās Spānijas augstākās līgas (ACB) komandai Santjago de Kompostelas "Rio Natura Monbus".

Šosezon līgā piedalās 16 komandas, kurā katra aizvadīs divu apļu turnīru, kopumā regulārajā turnīrā nospēlējot 30 mačus, bet astoņas labākās vienības iekļūs izslēgšanas spēlēs.

Šosezon VTB līgā startē desmit klubi no Krievijas, kā arī pa vienai komandai no Kazahstānas, Somijas, Latvijas, Igaunijas, Čehijas un Baltkrievijas.

Jau vēstīts, ka iesākumā bija plānots, ka jaunajā VTB līgas sezonā piedalīsies 22 klubi, taču no starta nolēma atteikties piecas Lietuvas vienības, kā arī nu jau vairs neeksistējošā Krievijas komanda Sanktpēterburgas "Spartak", kā arī Polijas vienība Zgoželecas "PGE Turow". Tikmēr valstī nestabilās situācijas dēļ VTB līgā nespēlē arī Ukrainas vienības "Doņeck" un Mariupoles "Azovmaš".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!