Foto: F64

Latviešu basketbolisti Kaspars Bērziņš un Jānis Timma ceturtdien guva attiecīgi astoņus un piecus punktus VTB Vienotās līgas mačā, bet viņu pārstāvētā Krievijas komanda Sanktpēterburgas "Zeņit" piedzīvoja smagu zaudējumu Maskavas apgabala "Himki" vienībai, kuru trenē Latvijā labi zināmais lietuviešu speciālists Rims Kurtinaitis.

"Zeņit" savā laukumā kapitulēja ar rezultātu 72:103 (11:32, 20:29, 16:20, 25:22).

Bērziņš šajā mačā laukumā bija 19 minūtes un 29 sekundes, kuru laikā iemeta divus no trim divpunktu metieniem, vienu no trim tālmetieniem, kā arī vienīgo soda metienu. Tāpat viņam septiņas atlēkušās bumbas, divas piespēles, divas pārtvertas bumbas, trīs piezīmes un viens izprovocēts pārkāpums.

Tikmēr Timma, kurš šajā cīņā pildīja "Zeņit" kapteiņa pienākumus, laukumā pavadīja 22 minūtes un 30 sekundes. Latvietis iemeta vienu no trim divpunktu metieniem un vienu no četriem tālmetieniem, bet aizmeta garām abus soda metienus. Tāpat Timmam četras atlēkušās bumbas, divas piespēles, četras kļūdas, divas pārtvertas bumbas, viens bloķēts metiens, trīs pārkāpumi un viena izprovocēta piezīme.

Rezultatīvākais latviešu pārstāvētajā komandā bija Zeibians Daudels, kurš guva 15 punktus, kamēr pretinieku rindās ar 26 punktiem izcēlās Džošs Būns, kurš sezonu sāka latvieša Rolanda Freimaņa pārstāvētajā Igaunijas komandā Tallinas "Kalev".

Mājinieki jau spēles pirmo ceturksni noslēdza ar 21 punkta deficītu (11:32), bet puslaika pārtraukumā devās ar graujošu 30 punktu atstatumu (31:61). Otrajā puslaikā spēle nedaudz izlīdzinājās, bet lielo deficītu Sanktpēterburgas vienība nespēja atspēlēt, piedzīvojot smagu zaudējumu.

Tikmēr jau 18.uzvaru pēc kārtas izcīnījusi līgas līdere Maskavas CSKA, kas viesos ar 92:60 (21:19, 26:15, 27:13, 18:13) apspēlēja Ramūna Butauta trenēto "Astana" komandu no Kazahstānas.

Uzvarētājiem pa 14 punktiem guva francūzis Nando de Kolo un Ņikita Kurbanovs. Tikmēr mājiniekiem rezultatīvākie bija Džerijs Džonsons un Niks Keiners-Medlijs, kuri iemeta pa 18 punktiem katrs.

Ar 21 uzvaru 22 spēlēs līgas līderpozīcijā atrodas CSKA, bet "Zeņit" komanda ar 11 panākumiem 15 mačos atrodama ceturtajā pozīcijā.

Vēl "Ņižņij Novgorod" vienība, kuru trenē latvieši Bagatskis, Artūrs Štālbergs un Oskars Ernšteins, ar desmit uzvarām 19 spēlēs ieņem astoto vietu, bet "Kalev" un Latvijas komanda "VEF Rīga" ar pieciem panākumiem meklējamas attiecīgi 14. un 15.vietā. Savukārt Gruzijas "Vita", kuru vada Latvijas speciālists Nikolajs Mazurs, ar 21 zaudējumu 21 mačā ir noslēdzošajā, 16.vietā.

Arī šosezon VTB Vienotajā līgā sacenšas 16 komandas, kas bez dalījuma apakšgrupās aizvadīs divu apļu turnīru, izslēgšanas spēles sasniedzot labākajām astoņām vienībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!