Foto: Kadrs no video
Latviešu basketbolists Jānis Bērziņš svētdien VTB Vienotās līgas spēlē guva 12 punktus, bet tas neglāba viņa pārstāvēto komandu Zelonas Guras "Stelmet Enea" no zaudējuma, kamēr citā duelī Mārtiņs Mejeris Permas "Parma" vienības neveiksmē iekrāja četrus punktus.

Polijas komanda "Stelmet Enea" mājās ar 74:94 (14:23, 24:30, 20:22, 16:19) piekāpās Sanktpēterburgas "Zeņit", kas šosezon sešos mačos zaudējumu vēl nav cietusi.

Bērziņš laukumā pavadīja 22 minūtes, kuru laikā grozā raidīja divus no pieciem divpunktu un vienu no trim trīspunktu metieniem, kamēr piecos soda metienos kļūdas netika pieļautas. Tāpat viņš izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, pieļāva vienu kļūdu, nopelnīja četras personīgās piezīmes, bet izprovocēja četrus noteikumu pārkāpumus. Spēli viņš noslēdza ar deviņiem efektivitātes koeficienta punktiem.

Šai spēlei nebija pieteikts vēl viens latvietis Rolands Freimanis.

"Stelmet Enea" komandā 23 punktus un astoņas bumbas zem groziem iekrāja Džefrijs Grosels, kamēr "Zeņit" rindās rezultatīvākais ar 20 punktiem un piecām atlēkušajām bumbām bija lietuvietis Artūrs Gudaitis.

Tikmēr "Parma" savā laukumā ar 67:84 (15:20, 24:24, 15:17, 13:23) piekāpās Krasnojarskas "Jeņisej", piedzīvojot pirmo neveiksmi trīs spēlēs.

Mejeris laukumā pavadīja 22 minūtes un septiņas sekundes, kuru laikā grozā raidīja divus no pieciem divpunktu metieniem, bet vienīgais tālmetiens nebija precīzs. Tāpat Mejeris iekrāja septiņas atlēkušās bumbas, vienreiz rezultatīvi piespēlēja, pārtvēra bumbu, pieļāva vienu kļūdu, nopelnīja trīs personīgās piezīmes un spēli noslēdza ar astoņiem efektivitātes koeficienta punktiem.

"Parma" komandā rezultatīvākie ar 14 punktiem bija Eigirds Žukausks un Roberts Džonsons, kuram arī sešas rezultatīvas piespēles. Otrā laukuma pusē 26 punkti un sešas atlēkušās bumbas Mihailam Kulaginam.

"Parma" ar diviem panākumiem trīs spēlēs VTB līgā ieņem sesto vietu, bet "Stelmet Enea" ar vienu panākumu sešos dueļos ir 12.pozīcijā.

Tāpat kā iepriekšējā sezonā, arī šajā regulārajā turnīrā startē 13 komandas - deviņas no Krievijas, kā arī pa vienai vienībai no Igaunijas, Baltkrievijas, Kazahstānas un Polijas.

2019./2020.gada līgas sezona sezona priekšlaicīgi noslēdzās koronavīrusa radītās pandēmijas dēļ, čempionu nenoskaidrojot. Čempionāta pārtraukšanas brīdī pirmajā vietā bija Maskavas apgabala "Himki", bet otro vietu ieņēma Maskavas CSKA.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!