Foto: Publicitātes foto
"Betsafe/Jūrmala" komanda trešdien tika pie sestās uzvaras šīs sezonas "OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas regulārā čempionāta ietvaros.

Jūrmalnieki savu skatītāju priekšā ar 79:61 (17:6, , 25:20, 16:19) droši apspēlēja pastarīti "Jēkabpils/SMScredit.lv", kam tas bija jau desmitais zaudējums desmit aizvadītās spēlēs.

"Betsafe"/"Jūrmala" rindās 20 punktus iemeta Oskars Hlebovickis, bet 15 punktus pievienoja Iļja Gromovs. Savukārt Jēkabpils vienībā 14 punktus guva Verners Kohs, kamēr 11 punkti Raineram Hermanovskim.

Jūrmalas kluba uzvaras šajā mačā lielas šaubas neradīja, jo jau pirmajās desmit minūtēs mājinieki sāncenšiem ļāva gūt tikai sešus punktus, bet pirmo puslaiku viņi noslēdza ar komfortablu 16 punktu vadību (). Otrajā puslaikā "Betsafe"/"Jūrmala" savu pārsvaru palielināja un izcīnīja pārliecinošu uzvaru.

Citā trešdienas mačā zaudējumu piedzīvoja vēl viena Latvijas komanda "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola", kas viesos ar 73:99 (, 20:26, 19:23, 13:28) piekāpās Tallinas "TalTech".

Valmieras komandas sastāvā rezultatīvākais ar 21 punktu bija Jānis Kaufmanis, bet 13 punkti Mārim Ziediņam. Tikmēr Tallinas klubā ar 19 punktiem izcēlās Gregors Arbets.

Izšķirošo pārsvaru uzvaras gūšanai Tallinas klubs ieguva otrajā puslaikā. Pirmās 20 minūtes "Valmiera Glass"/ViA noslēdza ar septiņu punktu deficītu (). Savukārt otrā puslaika pirmajās minūtēs viesi parūpējās par intrigu, jo pēc Kaufmaņa trejača rezultāts kļuva 52:52, bet pēc tam iniciatīva pārgāja "TalTech" pusē, kas noslēdzošās desmit minūtes iesāka ar solīdu 11 punktu vadību - 71:60.

Ceturtajā ceturtdaļā valmieriešiem tā arī lāgā neizdevās iesaistīties cīņā par uzvaru, turklāt Tallinas klubs savu pārsvaru ievērojami palielināja.

Turnīra kopvērtējumā ar deviņām uzvarām tikpat spēlēs vadībā ir Tallinas "Kalev"/Cramo", kam ar deviņiem panākumiem desmit mačos seko "Ventspils". Trešā ar septiņām uzvarām astoņos mačos ir "VEF Rīga", bet ceturtā ar septiņām uzvarām desmit cīņās ir "Ogre". Pirmajam četriniekam tikmēr ar sešiem panākumiem desmit mačos seko Tallinas komandas "Kalev"/TLU un "TalTech".

Septīto vietu ar pieciem panākumiem deviņos mačos ieņem "Tartu Universitāte", kam ar sešām uzvarām 11 cīņās seko "Betsafe"/"Jūrmala", noslēdzot pirmo astoņnieku. Piecas uzvaras 11 spēlēs guvuši Pērnavas "Sadam" basketbolisti, kamēr Raplas "Avis Utilitas" ar četrām uzvarām desmit spēlēs noslēdz pirmo desmitnieku. Trīs uzvaras desmit mačos guvusi "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola", kamēr 12.vietā ar divām uzvarām septiņās cīņās ir "Latvijas Universitāte", bet tālāk ar divām uzvarām desmit dueļos ir "Liepāja". Viens panākums deviņos mačos ir "Valga-Valka"/"Maks&Moorits" basketbolistiem, savukārt tabulu ar zaudējumiem visās desmit spēlēs noslēdz "Jēkabpils"/"SMScredit.lv".

Portāls "Delfi" šajā sezonā piedāvā "OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas spēļu tiešraides. Pēc spēļu translācijām dueļu pilni ieraksti, kā arī spēļu labākie momenti būs atrodami portāla "Delfi" izveidotajā jaunās līgas speciālajā sadaļā!

"Delfi" basketbola tiešraides turpināsies 22. novembrī, kad piedāvāsim vienu no līgas regulārās sezonas centrālajiem dueļiem - Igaunijas čempioni "Kalev/Cramo" savās mājās uzņems Latvijas vicečempionus "VEF Rīga".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!