Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas komandas "Betsafe/Liepāja" spēlētājs Toms Leimanis ceturtdien guva 20 punktus, palīdzot Kurzemes klubam pastarīšu duelī uzvarēt Baltkrievijas vienības Minskas "Cmoki" otro sastāvu un tikt pie pirmās uzvaras šīs sezonas Baltijas Basketbola līgas (BBL) čempionātā.

"Betsafe/Liepāja" savās mājās svinēja panākumu ar rezultātu 75:65 (16:7, 18:22, 21:11, 20:25).

Liepājniekiem Leimanis sameta 20 punktus un izdarīja piecas rezultatīvas piespēles, kamēr Kails Bendžamins un Kārlis Lasmanis pievienoja attiecīgi 14 un 13 punktus, amerikāņu leģionāram izcīnot arī astoņas atlēkušās bumbas.

Tikmēr "Cmoki" rindās Jevgenijs Beļankovs sameta 18 punktus.

"Betsafe/Liepāja" tikai spēles sākumā uz neilgu brīdi bija iedzinējos, bet pēc tam pakāpeniski palielināja pārsvaru, noslēdzošās ceturtdaļas pirmajā pusē panākot 17 punktu pārsvaru (61:44), spēles beigās vadību droši nosargājot.

Šīs komandas bija vienīgās, kas turnīrā joprojām cīnījās bez uzvarām, liepājniekiem neveiksmju joslu nu pārtraucot. Pirms tam viņiem mazākais zaudējums bija ar 18 punktiem, bet "Cmoki" pirms mēneša vien ar 63:65 piekāpās Māra Ziediņa pārstāvētajai Igaunijas vienībai Raplas "AVIS Utilitas", bet pārējos dueļos kapitulējusi pārliecinošāk.

Labāk "Betsafe/Liepāja" sokas "OlyBet" Latvijas Basketbola līgā (LBL), kur tā desmit mačos guvusi četrus panākumus.

Turnīra A apakšgrupas kopvērtējumā līdere ar pieciem panākumiem piecos mačos ir "Jūrmala", kam ar četriem panākumiem piecās cīņās seko Prieņu-Birštonas "Vytautas". Tālāk "Šiauliai" komandai ir četras uzvaras sešās spēlēs, bet "AVIS Utilitas" ir trīs uzvaras sešās cīņās. Vēl divus panākumus piecos mačos iekrājusi Igaunijas vienība "Port of Parnu", savukārt "Betsafe"/"Liepāja" nu ir viens panākums piecos mačos, bet "Cmoki" zaudējusi visos sešos dueļos.

Savukārt B apakšgrupā vadībā ar piecām uzvarām tikpat spēlēs ir Artūra Ausēja pārstāvētā Lietuvas vienība Pasvāles "Pieno žvaigždes", bet četras uzvaras piecos mačos ir "Tartu Universitātei". Trīs panākumi piecos dueļos ir "Ogrei", kam ar divām uzvarām piecās un sešās spēlēs seko Igaunijas vienības TTU un "Kalev/TLU". Savukārt pa vienai uzvarai iekrājušas Atirau "Barsi" un "Valmiera/ORDO" vienības.

Pamatturnīrā pēc divu apļu spēlēm katras grupas četras labākās komandas iekļūs izslēgšanas turnīrā, kas sāksies no ceturtdaļfināla fāzes.

Atšķirībā no iepriekšējām sezonām, šoreiz izslēgšanas spēlēs piedalīsies tikai tās komandas, kuras aizvadījušas pamatturnīru, kamēr iepriekš izšķirošajā BBL čempionāta fāzē iesaistījās arī tie klubi, kuri sezonas laikā startēja Eirokausos.

Iepriekšējā sezonā par čempioni tika kronēta Lietuvas komanda Prieņu-Birštonas "Vytautas", kas divu Lietuvas komandu duelī pārspēja Pasvāles "Pieno žvaigždes".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!