Foto: F64

Latvietis Rolands Freimanis, spēlējot bez maiņām, otrdien guva 23 punktus Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas pamatturnīra mačā.

Freimāna rezultatīvais sniegums gan neglāba viņa pārstāvēto Turcijas klubu Ušakas "Muratbey" no zaudējuma, jo tas viesos ar 88:103 (26:22, 18:38, 19:18, 25:25) zaudēja Lietuvas vienībai Klaipēdas "Neptunas".

Latviešu basketbolists šajā mačā nospēlēja visas 40 minūtes, kuru laikā iemeta piecus no 13 divpunktniekiem, četrus no sešiem tālmetieniem un vienu no diviem "sodiņiem". Tāpat Freimaņa rēķinā sešas atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle, viena piezīme un 14 efektivitātes punkti.

Šīs cīņas gaitu pamatīgi ietekmēja Ušakas komandas neveiksmīgā otrā ceturtdaļa. Lai gan tās ievadā viesi atradās vadībā ar 28:22, "Neptunas" turpinājumā pilnībā pārņēma iniciatīvu un pirmo puslaiku noslēdza ar 16 punktu pārsvaru (60:44). Noslēdzošajā ceturtdaļā Freimaņa pārstāvētais klubs spēja samazināt rezultāta starpību zem desmit punktiem, taču pacīnīties par uzvaru nespēja.

Par šīs spēles rezultatīvāko basketbolistu ar 42 punktiem kļuva Džeimss Berons no "Neptunas" vienības, kamēr "Muratbey" rindās ar 23 punktiem izcēlās arī D'Andželo Herisons.

Tikmēr citā C apakšgrupas mačā pēc vairāku maču izlaišanas, kas saistīts ar savainojumu, atgriezās Latvijas basketbolists Žanis Peiners un palīdzēja viņa pārstāvētajai Grieķijas komandai Saloniku PAOK savā laukumā ar 85:66 (32:15, 15:16, 16:22:14) pārliecinoši apspēlēt Radomas "Rosa" no Polijas.

Peiners šajā duelī laukumā pavadīja 11 minūtes un 18 sekundes, kuru laikā iemeta četrus punktus. Basketbolists realizēja abus divpunktu metienus, bet neviens no viņa tālmetieniem nebija precīzs. Tāpat viņš izcēlās ar vienu rezultatīvu piespēli, vienu kļūdu un četriem efektivitātes punktiem.

PAOK sastāvā 22 punktus iemeta Džordans Siberts.

Vēl vienā C apakšgrupas mačā otrdien Vilērbānas "Asvel" no Francijas savā laukumā ar 86:70 (25:19, 23:18, 20:13, 18:20) pieveica Itālijas komandu Varēzes "Openjobmetis".

C apakšgrupas kopvērtējumā līderpozīcijā ar septiņām uzvarām astoņās spēlēs atrodas "Neptunas", bet seši panākumi ir "Asvel". Tālāk ar četrām uzvarām seko Vācijas klubs Oldenburgas "Ewe Baskets" un PAOK, kamēr pa trim panākumiem izcīnījušas Latvijas komanda "Ventspils" un "Rosa". Pirmajam sešiniekam ar divām uzvarām seko "Openjobmetis" un "Muratbey".

Sākotnēji bija plānots, ka FIBA Čempionu līgas pamatturnīrā piedalīsies 32 vienības, kas sadalītas četrās apakšgrupās, tomēr jau pēc apakšgrupu sacensību izlozes negaidīti turnīram tika pievienota arī piektā apakšgrupa. Pēc divu apļu turnīra izslēgšanas sacensībām kvalificēsies piecu grupu četras labākās komandas un četras labākās piekto vietu ieguvējas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!