Pazīmes par nākamo dzīves posmu bija jau manāmas, kad Dāvis Lejasmeiers komandas biedrus uzjautrināja, viņus attēlojot karikatūrās. Patlaban bijušais Latvijas izlases basketbolists ir novērtēts dizaineris vācu uzņēmumā. Pats sportists gan apgalvo, ka profesionālais sports viņa izaugsmei šajā jomā nav palīdzējis.

2019. gada septembrī Dāvis Lejasmeiers vien 28 gadu vecumā paziņoja, ka noslēdz basketbolista karjeru. Aizsargs pēc pakāpeniskas karjeras attīstības pusotru gadu iepriekš bija debitējis Latvijas izlases rindās. Tomēr veselības likstas liedza viņam aizvadīt vairāk par divām oficiālām spēlēm 2018./2019. gada sezonas laikā. Viņam bija pienācis laiks meklēt jaunu nodarbi.

Lejasmeiera publisko paziņojumu pavadīja interesanta atkāpe – bijušais sportists lūkojās pēc darba grafiskā dizaina jomā. Tā kā vairāki cilvēki basketbolistu jau iepriekš uzskatīja par sava veida mākslinieku, šāda konkrēta mērķa piesaukšana varētu likt domāt, ka jaunā karjera bija jau laikus sagatavots solis. Lejasmeiers šobrīd patiešām atradis sev labu vietu šajā jomā, taču vienlaikus atzīst, ka viņa stāsts nav tik viennozīmīgs un sportistiem smagajā pārejas posmā viņam arī paveicies.

Karikatūras par basketbola klubu 'Ventspils'

"Kaut kādā ziņā es biju mākslinieks," savu bērnību atceras 1991. gadā dzimušais Lejasmeiers, kurš pārstāvēja trenera Jura Petrova komandu Ventspils sporta skolā "Spars". Nosaucot sevi par mākslinieku, ventspilnieks stāsta, ka jaunībā viņam labi izdevies attēlot Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) basketbolistus. Vispirms noskatījies kādus fragmentus videokasetē, viņš pamatskolā Ventspilī uz mazajiem groziem "kopējis" lidojošā Vinsa Kārtera bumbas triecienus grozā.

Neizpalika arī sasniegumi.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!