Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārajā čempionātā vienu no savām labākajām spēlēm pēdējo divu gadu laikā piektdien aizvadīja Andris Biedriņš, taču viņa izcilais sniegums neglāba Goldensteitas "Warriors" no kārtējā zaudējuma.

Biedriņš piektdien guva 28 punktus, izcīnīja 21 atlēkušo bumbu, izdarīja divas rezultatīvas piespēles un pārtvēra divas piespēles, bet "Warriors" viesos ar 111:116 (24:30, 29:33, 29:24, 29:29) zaudēja Memfisas "Grizzlies". Latviešu centrs laukumā bija 41:39 minūtes, kuru laikā realizēja 13 no 15 divpunktu un divus no četriem soda metieniem.

Biedriņam sasniedza sezonas personiskos rekordus gūto punktu un izcīnīto atlēkušo bumbu ziņā. Tāpat viņa personiskais sezonas rekords ir 14 pie sava groza izcīnītās bumbas.

"Warriors" komandai tas bija piektais zaudējums pēc kārtas un septītais pēdējās astoņās spēlēs.

Biedriņš otrās ceturtdaļas vidū sasniedza jau sezonas personisko rezultativitātes rekordu, bet pirmajā puslaikā viņa rēķinā bija 14 punkti un 11 atlēkušās bumbas. Visas iepriekšējās sezonas laikā nevienā spēlē Biedriņš neguva vairāk par 10 punktiem.

Tāpat Biedriņš kļuva par pirmo "Warriors" basketbolistu, kuram kopš 2004.gada marta izdevies vienā spēlē gūt vismaz 20 punktus un izcīnīt vismaz 20 atlēkušās bumbas. Toreiz vienā no mačiem Maiks Danlīvijs guva 24 punktus un izcīnīja 20 atlēkušās bumbas.

"Mums bija laba iespēja beidzot uzvarēt, taču svarīgos brīžos pieļāvām pāris kļūdas, kuras nedrīkstējām pieļaut," pēc zaudējum teica Biedriņš.

Vēl "Warriors" labā 26 punktus guva Stīvens Karijs, bet Monta Eliss guva 23 punktus. "Grizzlies" labā 25 punktus guva Rudijs Gejs, bet 23 punktus - Odžejs Majo.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!