Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Denveras "Nuggets" piekrituši darījumam ar Jūtas "Jazz" un Goldensteitas "Warriors", kā rezultātā "kareivju" centrs Andris Biedriņš nokļūs "Jazz" vienībā, vēsta Ziemeļamerikas masu mediji.

Vairāki Ziemeļamerikas masu mediji atsaucas uz anonīmiem avotiem visu iesaistīto vienību rindās, bet oficiāli darījums nedrīkst būt veikts ātrāk par 10.jūliju, kad NBA klubi oficiāli drīkst sākt slēgt līgumus ar brīvajiem aģentiem un veikt darījumus.

"Warriors" darījuma rezultātā iegūs Andrē Igudalu, "Nuggets" rindās būs Rendijs Foijs, bet Biedriņš, Ričards Džefersons un Brendons Rašs pārcelsies uz "Jazz". Jūtas komanda darījumā iegūs arī pirmās kārtas izvēles tiesības 2014. un 2017.gada NBA draftā, kā arī divas otrās kārtas izvēles.

"Warriors" tādējādi atbrīvosies no lielās finansiālās nastas, ko veido visu trīs basketbolistu algas – kopā sezonā ap 24 miljoniem ASV dolāru.

Goldensteitas komanda jau noskatījusi vienu pastiprinājumu un pēc 10.jūlija "durvju atvēršanas" parakstīs līgumu ar Marīzu Speitsu, kurš var spēlēt gan kā "ceturtais numurs", gan kā centrs. Pagājušās sezonas beigas viņš aizvadīja Klīvlendas "Cavaliers", kur vidēji katrā spēlē guva 10,2 punktus un izcīnīja 5,1 atlēkušo bumbu. Līdz ar Speitsa noskatīšanu ir pilnīgi skaidrs, ka Biedriņš nepaliks "kareivju" rindās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!