Foto: AFP/Scanpix

Par latvieša Andra Biedriņa pārstāvētās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Goldensteitas "Warriors" ģenerālmenedžeri kļuvis Bobs Maiers.

Pēdējās trīs sezonas ģenerālmenedžera pienākumus pildīja Lerijs Railijs, bet tagad viņš paliks kā skautu nodaļas vadītājs. Savukārt Maiers līdz šim bija Railija vietnieks.

Kā izteicās "Warriors" īpašnieks Džo Leikobs, Maieram šāds amats plānots jau pēc pieņemšanas darbā pagājušajā gadā, bet sākotnēji vadība vēlējusies viņu labāk iepazīt.

"Pirms neesi reāli strādājis ar kādu, tu viņu nezini," teica Leikobs. "Strādāšana ar Bobu ir lieliska. Viņam ir visas spējas, lai veiktu šo amatu."

37 gadus vecais Maiers 14 gadus strādājis par spēlētāju aģentu, tāpēc bijis iesaistīts darījumos ar daudzām komandām. Viņam bija liela loma arī martā notikušajā lielajā darījumā, kurā bija iesaistīti pieci basketbolisti un "Warriors" sastāvā nokļuva austrāliešu centrs Endrjū Bogots.

Maiers atzina, ka gatavojas paturēt gandrīz visu līdzšinējo "Warriors" menedžmentu, ieskaitot leģendāro Džeriju Vestu, kurš pagājušajā vasarā kļuva par vienības valdes locekli.

Gan Maiers, gan Leikobs izteica ticību, ka šogad veiktās daudzās spēlētāju maiņas dos pozitīvu rezultātu nākotnē.

Kā ziņots, kārtu pirms NBA regulārā čempionāta beigām "Warriors" ar 23 uzvarām 65 spēlēs ieņem stabilu 13.vietu Rietumu konferences kopvērtējumā un šogad atkal nepiedalīsies izslēgšanas cīņās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!