Foto: EPA/LETA
Latviešu basketbolista Andra Biedriņa pārstāvētais Goldensteitas „Warriors” svinēja uzvaru jaunās Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) sezonas regulārā čempionāta pirmajā spēlē, ar 132:128 (34:31, 33:37, 37:28, 28:32) pārspējot Hjūstonas „Rockets”.

Pēc pirmā puslaikā Hjūstonas „Rockets” atradās viena punkta vadībā – 68:67, bet izšķirošā šai spēlē bija trešā ceturtdaļa, kuru „Warriors” noslēdza ar deviņu punktu pārsvaru. Pēdējā ceturtdaļā ar 32:28 uzvarēja „Rockets”, taču pateicoties trešajā iekrātajam pārsvaram, Andra Biedriņa pārstāvētā komanda jauno NBA sezonu iesāka ar uzvaru.

Sezonu ar uzvaru Goldensteitas komanda nebija uzsākusi kopš 2005. gada un pārtrauca arī deviņu zaudējumu sēriju spēlēs ar Hjūstonas „Rockets”.

Biedriņš šai spēlē laukumā aizvadīja nepilnas 27 minūtes un guva astoņus punktus. Rezultatīvākais Goldensteitas vienībā bija Monta Eliss, kurš guva 46 punktus, kas ir augstākais sasniegums viņa līdzšinējā karjerā. Hjūstonas rindās rezultatīvākais bija Luiss Skola – 36 punkti.

Hjūstonas „Rockets” šis bija otrais zaudējums pēc kārtas – otrdien viņi ar 110:112 piekāpās Losandželosas „Lakers”.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!