Foto: EPA/LETA

Pirmos punktus šosezon Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlēs sestdien guva latviešu centrs Andris Biedriņš, bet viņa pārstāvētā Goldensteitas "Warriors" komanda savā laukumā ar 101:107 (13:24, 26:16, 20:22, 27:24, 8:8, 7:13) otrajā pagarinājumā piekāpās Denveras "Nuggets" vienībai.

Biedriņš šoreiz laukumā pavadīja 19 minūtes un 17 sekundes, kas bija viņa rekordlaiks šosezon, gūstot divus punktus no soda metienu līnijas. Tāpat latvietis grozam garām aizraidīja abus izpildītos divpunktu metienus.

Tā kā dienu iepriekš Biedriņš izpildīja ļoti neveiksmīgus soda metienus, vienu pat raidot garām groza stīpai, šoreiz latvieti brīvmetienu izpildes brīdī pavadīja ļoti skaļas ovācijas.

Vēl šajā mačā Biedriņš pamanījās izcīnīt astoņas atlēkušās bumbas, turklāt nopelnīja vien divas piezīmes.

Šajā mačā nepiedalījās "Warriors" pamatcentrs austrālietis Endrjū Boguts, kurš turpina atveseļošanos no potītes traumas. Savukārt komandas pamatsastāvā centra spēlētāja pozīcijā laukumā devās nigērietis Festuss Ezeli, kurš nospēlētājās desmit minūtēs palika bez punktiem un izcīnīja trīs atlēkušās bumbas.

Divas minūtes un 47 sekundes pirms otrā pamatlaika beigām "Warriors" komandu ar 101:96 vadībā izvirzīja Klejs Tomsons, bet atlikušajā laikā mājinieki palika bez punktiem, ciešot neveiksmi.

"Nuggets" vienībai uzvaru neliedza izcīnīt pat mazais rezervistu soliņš, jo četri basketbolisti nospēlēja vismaz 48 minūtes, bet rezultatīvākais ar 21 punktu bija itālis Danilo Galināri.

Savukārt "Warriors" rindās Tomsons guva 23 punktus, bet 22 pievienoja Karls Lendrijs.

Ar trim uzvarām septiņās spēlēs "Warriors" komanda atkāpās uz 11.vietu NBA Rietumu konferences kopvērtējumā. Tai pirmo reizi šosezon ir negatīva uzvaru un zaudējumu attiecība. Savukārt "Nuggets" ar četriem panākumiem šajā pašā konferencē atrodas septītajā pozīcijā.

Pagājušās sezonas saīsinātā NBA regulārā čempionāta Rietumu konferences noslēguma kopvērtējumā "Warriors" ar 23 uzvarām 66 spēlēs ieņēma 13.vietu, neiekļūstot izslēgšanas spēļu turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!