Latvijas basketbola zvaigzne Andris Biedriņš pirmdien oficiāli pagarināja līgumu ar Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubu Goldensteitas "Warriors".

Jaunais līgums ir noslēgts uz sešiem gadiem. Oficiāli Biedriņa alga netiek teikta, taču, pēc dažādu Ziemeļamerikas masu mediju sniegtās informācijas, latvietis sešos gados saņems 62-65 miljonus ASV dolāru. Līdz ar to Biedriņš ir kļuvis par visu laiku labāk apmaksāto Latvijas sportistu.

„Mums ir prieks, ka ar Andri parakstījām līgumu uz daudziem gadiem. Viņš ir viens no labākajiem jaunajiem centriem NBA un, tāpat kā Eliss, turpina uzlabot savu sniegumu katrā sezonā. Līgā nav tik viegli atrast labu un jaunu centru, bet mēs, es tā domāju, vienu esam atraduši, un viņam ir tikai 22 gadi," priecīgs par Biedriņa paturēšanu komandā bija viens no „Warriors" vadošajiem darbiniekiem Kriss Malins.

„Visas organizācijas un līdzjutēju attieksme pret mani šos četrus gadus ir bijusi vienkārši fantastiska, un ceru palīdzēt komandai uzlabot pēdējo gadu sasniegumus,"  teica Biedriņš.

2004.gadā „kareivji" izvēlējās Biedriņu NBA draftā ar kopējo 11.numuru. Pagājušajā sezonā Latvijas izlases centrs vidēji vienā spēlē „Warriors" rindās guva 10,5 punktus un izcīnīja 9,8 atlēkušās bumbas, kas ir viņa labākie rādītāji līdzšinējā NBA karjerā.

Atgādinām, ka Biedriņš pēc pagājušās sezonas kļuva par ierobežoti brīvo aģentu. Pēc tam, kad „Warriors" noslēdza apjomīgus līgumus ar Montu Elisu un Koriju Magetu, tika runāts, ka Biedriņš varētu pārcelties uz Krieviju. Tomēr abas puses tagad ir oficiāli parakstījušas vienošanos un Biedriņš paliks klubā, kurā uzsāka NBA karjeru.

Līdz ar jauno līgumu Biedriņš tagad varēs atgriezties Latvijas izlasē, kas turpina gatavošanos Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēm. Paredzams, ka Latvijas izlasē Biedriņš atkal varētu parādīties augusta sākumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!