Foto: AFP/Scanpix
Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Goldensteitas "Warriors" centrs Andris Biedriņš lokauta laikā pagaidām nedomā pievienoties kādam klubam un trenējas individuāli.

Kā zināms, 1.jūlijā NBA sākās lokauts, jo līgas vadība un NBA Spēlētāju asociācija nespēja vienoties par jaunu kolektīvo darba līgumu. Šobrīd nav zināms, vai NBA sezona sāksies un vai vispār tā notiks, jo abas puses nav pietuvojušās līguma parakstīšanai.

NBA lokauta laikā klubi nedrīkst uzturēt kontaktus ar basketbolistiem, savukārt basketbolisti nedrīkst atrasties klubu sporta zālēs, ofisos, utt.

"Pagaidām neko nedarīšu - trenēšos individuāli un nekur citur nespēlēšu," portālam "Mango" teica Biedriņš. Viņš arī noraidīja šonedēļ atsevišķos pašmāju medijos izskanējušās runas, ka lokauta laikā viņš varētu pievienoties Latvijas čempioniem "VEF Rīga". "Tā gluži nebūs. Par šo lietu es pats esmu vairāk dzirdējis, nekā patiesībā ir," skaidroja Biedriņš.

Uz jautājumu, vai lokauts, kura laikā NBA spēlētāji nesaņem atalgojumu, neiecirtīs nopietnu robu Biedriņa finansēs, sportists atbildēja noliedzoši.

"Es dzīvoju saprātīgi un pagaidām par to es īpaši neuztraucos. Un nebūs jau tā, ka es visu gadu nespēlēšu - pagaidīšu līdz rudenim, novembrim, paskatīšos, kas notiks Amerikā. Ja tur nekas nemainīsies, domāju, ka droši vien tajā brīdī Eiropā meklēšu kādu klubu. Domāju, ka pāris mēnešus uzspēlēšu," nākotnes plānus ieskicē Biedriņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!