Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kārtējo rekordu trešdien sasniedza Maiami "Heat" superzvaigzne Lebrons Džeimss, kurš vēsturi pārrakstīja mačā pret Andri Biedriņu un Goldensteitas "Warriors".

Šajā spēlē "Warriors" zaudēja ar 75:92, bet Džeimss kļuva par visu laiku jaunāko NBA spēlētāju, kurš sasniedzis 20 000 punktu robežu. Tāpat viņš spēlē pārsniedza karjerā izdarīto 5000 rezultatīvo piespēļu robežu.

"Heat' superzvaigzne nozīmīgo robežu sasniedza 28 gadu un 17 dienu vecumā, bet līdz šim jaunākais spēlētājs, kurš pārsniedzis 20 000 punktu robežu, bija Kobe Braiants – "Lakers" līderis savulaik to paveica 29 gadu un 122 dienu vecumā. Vēl šo robežu pirms 30.dzimšanas dienas savulaik sasniedza tikai NBA leģendas Vilts Čemberleins un Maikls Džordans. Šobrīd NBA "20 000 punktu klubā" ir 38 spēlētāji.

Savukārt 20 000 punktus un 5000 rezultatīvas piespēles karjerā līdz šim spējuši tikai 12.spēlētāji un Džeimss tagad kļuvis par 13.basketbolistu šajā kompānijā. No aktīvajiem spēlētājiem to spējuši Kevins Gārnets un Braiants.

Biedriņš pēc pāris spēļu izlaišanas atgriezās "Warriors" sastāvā. Viņš gan nospēlēja tikai 5:45 minūtes (mazākais spēles laiks starp "Warriors" spēlētājiem), punktus nebguva, bet izcīnīja divas atlēkušās bumbas.

Džeimsam, lai laboto kārtējo NBA rekordu, mačā vajadzēja gūt 18 punktus, ko viņš jau paveica pirmajā puslaikā, kad guva 21 punktu. Tāpat viņš jau pirmajā puslaikā izdarīja savu 5000.rezultatīvo piespēli. Visā mačā NBA superzvaigzne guva 25 punktus, izdarīja 10 rezultatīvas piespēles un izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas.

Džeimsa un citu viņa komandas biedru pārliecinošais sniegums ļāva "Heat" iegūt 34 punktu pārsvaru trešajā ceturtdaļā. Līdz ar to komandas galvenais treneris Ēriks Spelstra varēja ļaut visiem saviem līderiem atpūtu pēdējā ceturtdaļā, bet "Warriors" tādējādi paglābās no sagrāves. Zaudētājiem 16 punktus guva Džarets Džeks, bet Deivids Lī guva 12 punktus un izcīnīja 11 atlēkušās bumbas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!