Foto: EPA/LETA
Komandā bija nepieciešamas izmaiņas, jo pēdējie gadi nebija tie labākie – tā par izmaiņām Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubā Goldensteitas "Warriors" saka komandas centra spēlētājs Andris Biedriņš.

Pirmdien oficiāli sākās "Warriors" gatavošanās sezonai, un pirmdien "Warriors" apstiprināja galvenā trenera nomaiņu – pieredzējušā Dona Nelsona vietā turpmāk vienību trenēs Kīts Smārts, kurš savulaik palīdzēja Latvijas valstsvienībai.

"Domāju, ka mums bija nepieciešamas izmaiņas, jo pēdējie gadi nebija tie labākie. Nomainījies galvenais treneris un lielākā daļa palīgu. Visi ar nepacietību gaida jauno sezonu," pirmajā dienā, kad tradicionāli notiek tikšanās ar līdzjutējiem un žurnālistiem, teica Biedriņš.

Sarunā ar ASV žurnālistiem Biedriņam nācās arī skaidrot Ziemeļamerikā nepareizi iztulkoto videointerviju, ko viņš sniedza Latvijas medijam "Sporta Avīze+". Ziemeļamerikā iztulkotajā versijā Biedriņš komandas biedrus nosaucis par "egoistiem", veltījis kritiku Nelsonam un mediķiem, kuri nepareizi diagnosticējuši viņa savainojumu. Vēl šajā nepareizi tulkotajā versijā Biedriņš izteicis vēlmi "tikt aizmainītam uz labāku komandu, kurā ir labāks komandas darbs".

"Pirmkārt, manus vārdus nepareizi iztulkoja. Es nekad neko sliktu neesmu teicis par Nelsonu – tikai to labāko. Man bija neveiksmīga sezona, sliktākā karjerā, bet tā ir pagātne. Varbūt pateicu dažas lietas, taču tās tika iztulkotas pilnībā neprecīzi," skaidroja Biedriņš, kurš arī mainījis savu imidžu, - tagad latviešu centrs ir ar īsiem matiem.

Biedriņš uzsvēra, ka komandas biedrus nekad nav nosaucis par egoistiem. "Es nekad neko tādu neesmu teicis. Es teicu, ka mēs dažkārt nedodam bumbu citam, kā vajadzētu. Un tāpēc dažkārt zaudējam spēles. Man komandas biedri vienmēr ir patikuši, un nekad neko sliktu par viņiem neesmu teicis."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!