Foto: F64

Neviens no Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubiem līdz pirmdienas vakaram pēc Ziemeļamerikas laika nav izvēlējies savā īpašumā iegūt latviešu centru Andri Biedriņu, tādējādi viņš kļuvis par neierobežoti brīvo aģentu.

Visticamāk, ka Biedriņš šajā sezonā tā arī nespēlēs nevienā klubā ne NBA, ne Eiropā, bet nākamsezon pārcelsies uz Eiropu. Tāpat ir skaidrs, ka stipri samazināsies Biedriņa alga, kas pēdējos gados bija neadekvāti augsta, kā to uzsvēra NBA apskatnieki.

Atgādinām, ka 28 gadus vecais Biedriņš pagājušajā vasarā pārgāja uz Jūtas "Jazz", taču sezonas laikā laukumā devās vien sešās spēlēs, kopā gūstot trīs punktus. Viņš par šo sezonu saņēma deviņus miljonus ASV dolāru, kā to paredzēja pirms sešiem gadiem ar Godlensteitas "Warriors" noslēgtais līgums. Sestdien "Jazz" ievietoja Biedriņu neaizsargāto spēlētāju sarakstā, tādējādi jebkurš NBA klubs 48 stundu laikā varēja viņu iegūt savā īpašumā bez kompensācijas. Tiesa, klubam tādā gadījumā būtu jāuzņemas atlikušās finansiālās saistības pret Biedriņu, bet basketbolists, pēc NBA nolikuma, nedrīkstētu spēlēt "play off" mačos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!